Risaco
Image default
Aanbiedingen

40 dagen zonder alcohol?

40 dagen zonder alcohol?

 

Is dat te doen voor iemand die wel van een wijntje of een biertje houdt op zijn tijd? De fotograaf Raalte bewijst het!

 

In de landelijke Overijsselse gemeente Raalte wordt nog wel eens een biertje genuttigd. De Zwolse fotograaf Vincent Hartman verhuisde een aantal jaren geleden de fotostudio van Zwolle naar Raalte en stortte zich vervolgens met veel plezier in de vele Sallandse dorpsfeesten en evenementen. De Fotostudio van Vincent Hartman is voornamelijk actief op de gebieden reclamefotografie, productfotografie, interieurfotografie en algemene bedrijfsfotografie.

 

De gemeente Raalte riep de actie ’40dagenRaalteGezond in het leven om de aandacht te vestigen op het alcoholgebruik in de gemeente en mensen een idee aan de hand te doen te minderen. Het aantal deelnemers aan de actie was bedroevend laag, deels door de gebrekkige communicatie, al heeft het wel de landelijke website van de Telegraaf op een ludieke manier gehaald. Na even wikken en wegen heeft Vincent Hartman besloten mee te doen aan de actie en er direct een streng dieet aan gekoppeld onder het motto: “als we dan toch moeten lijden, dan maar meteen met zichtbaar positief resultaat!”

In zijn het dorp Heino waar de studio gevestigd is, is sinds kort een nieuw Grand-Café geopend, waar de fotograaf ovenverse broodjes voor heeft gefotografeerd en de sfeerfotografie heeft verzorgd voor de website en andere uitingen. De fotograaf heeft besloten van het nuttigen van zijn eerste wijntje na 40 dagen (eigenlijk 46..) een ludieke actie te maken door bij dit Grand-Café, genaamd Buuffie’s, in het bijzijn van zijn dorpsgenoeten en andere volgers. De bezoekers kopen allemaal een lot waaruit het eerste wijntje voor de fotograaf wordt gekocht, vervolgens wordt er geproost. De winnaar krijgt bovendien van STUDIOVHF een waardebon voor een diner voor twee personen aangeboden.

Dit was in maart 2014…

Inmiddles zijn we in nu in 2023 al weer 4 jaar helemaal van de alcohol af!