Risaco
Image default
Aanbiedingen

Hoe werkt een airco?

Airconditioning werkt door een koelmiddel in een compressor te voeren, waar de druk laag is, waardoor de vloeistof verdampt tot gas. Dit koelt de flenzen van het systeem. Een ventilator blaast lucht over de gekoelde flenzen en verlaagt zo de temperatuur van de lucht die in de cabine circuleert. Op die manier wordt een comfortabel binnenklimaat bereikt, ongeacht de buitentemperatuur. Tegelijkertijd verwijdert het mist van de binnenkant van de ramen bij regenachtig weer en op koude ochtenden.

De airconditioning en het klimaatregelingssysteem hebben dus een grote invloed op het binnenklimaat van de auto. Als u merkt dat de ruiten aan de binnenkant beslaan wanneer u de auto start, kan dit een teken zijn dat de airconditioning een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Alle systemen voor airconditioning en klimaatregeling verliezen na verloop van tijd koelmiddel. Als het koelmiddel in het systeem opraakt, zal de compressor stoppen met werken en in sommige gevallen beschadigd raken. Over het algemeen wordt geschat dat een systeem elk jaar ongeveer 10% koelmiddel verliest, zodat het niet langer dan 2 jaar zou mogen duren tussen grondige onderhoudsbeurten. Als u veel met uw auto rijdt, is het raadzaam om het airconditioningsysteem elk voorjaar voor de komst van de zomer een onderhoudsbeurt te geven.

Hetzelfde geldt voor de airco waarmee u op warme zomerdagen uw huis verkoelt. Zonder airco is het slapen in een kamer die de hele dag in de zon gestaan heeft erg vervelend. Het is daarom van groot belang dat u niet alleen een airco in uw auto heeft maar ook in uw slaapkamer. Heeft u nog geen airco? Kijk dan eens op de website van Piest. En mocht u in de buurt van Enschede wonen bent u van harte welkom in de showroom. Kijk daarom niet verder en schaf nu nog net voor de zomer uw airco aan. Airco’s kopen Enschede doet u bij Piest!

https://www.piest.nl/