Risaco
Image default
Aanbiedingen

Kant en klare gordijnen, bestaat dat wel?

Waar denk jij aan bij kant en klare gordijnen? Ik kan me voorstellen dat je dan als eerst denkt aan hang- klare gordijnen, welke in standaard maten geleverd worden. Zo worden ze namelijk ook het meeste verkocht onder de naam ‘’kant en klare gordijnen’’.

 

Standaard maten

In veel winkels kun je kant en klare gordijnen kopen. Denk hierbij aan praktisch gezien iedere bouwmarkt zoals een Gamma, Praxis en noem het allemaal maar op. Sinds een tijdje doen een aantal van de bouwmarkten ook aan gordijnen op maat, maar het grootste gros is kant en klaar.

Gordijnen in de standaard, meest voorkomende maten. Dit zijn gordijnen waar je zelf niks meer aan hoeft te doen. Je kan ze hang- klaar kopen in de winkel, of online bestellen waarna ze thuis worden bezorgd. Het enige wat je hier nog voor hoeft te doen, is de gordijnen zelf ophangen.

 

Op maat gemaakt

Naast de standaard maten kant en klaar gordijnen, heb je ook nog de op maat gemaakte gordijnen. Nu denk je wellicht; ‘’maar dat is dan niet meer kant en klaar’’. Dat is afhankelijk van hoe je er zelf naar kijkt. Je kan het namelijk ook zo bekijken: kant en klaar, op maat gemaakt.

Jouw doorgegeven maten worden gebruikt om het gordijn op maat te laten maken. Vervolgens haal je deze op in de winkel, of worden ze bij jou thuis bezorgd. Maar ze worden dan wel dusver gemaakt dat je ook deze gordijnen op maat alleen nog maar hoeft op te hangen. Al het werk wordt alsnog voor je gedaan, en ook de op maat gemaakte gordijnen worden hang- klaar bij jou thuis afgeleverd.

 

Gordijnen kant en klaar

Ook hier bewijst het maar weer, het is maar net hoe je het zelf interpreteert. De een zal het inderdaad zien als de standaard maten gordijnen, en de ander denkt toch aan de kant en klaar op maat gemaakte gordijnen.

Ben je er nog niet over uit welke keuze je moet maken? Dat geeft helemaal niks! Ons advies voor jou: lees je goed in en blijf oriënteren. Maak geen overhaaste beslissingen en haal veel informatie op. Zet de voor en nadelen tegenover elkaar en ga dingen van elkaar wegstrepen. Zo kom je uiteindelijk vast en zeker tot het juiste besluit.