Risaco
Image default
Aanbiedingen

Veilig met jouw auto en caravan de weg op

Wanneer je op vakantie gaat met de caravan is het belangrijk dat je de juiste auto hebt om een caravan te trekken. Over het algemeen mag iedereen met een B rijbewijs rijden met een caravan achter de auto. In slecht enkele gevallen kan het zijn dat het gewicht van de combinatie van de caravan en auto te zwaar is, waardoor je in bezit moet zijn van een BE rijbewijs om de weg op te mogen. Wij vertellen hoe jij veilig de weg op kunt met jouw caravan en welke auto de beste caravantrekkers zijn. Benieuwd? Lees dan snel verder.

 

Trekhaak 

 

Door middel van de trekhaak kan de caravan aan de auto gekoppeld worden. Heeft jouw huidige auto geen trekhaak? Dan kun je deze eenvoudig laten monteren bij bijvoorbeeld een dealer of garage. Voor het trekken van een caravan kun je kiezen uit een vaste, afneembare of wegdraaibare trekhaak. 

 

Gewicht

 

Het gewicht van de caravan is een erg belangrijke factor om te bepalen of jouw auto geschikt is als caravantrekker. Het maximale trekgewicht geeft aan hoeveel gewicht de auto kan trekken. Dit gewicht vind je terug op je kentekenbewijs. Het is dus belangrijk dat het gewicht van de caravan niet hoger is dan het maximale trekgewicht van de auto. Houd er hierbij rekening mee dat alles wat je meeneemt in de caravan meetelt in het totale gewicht. 

 

Voorbeelden van goede caravantrekkers 

 

Er zijn allerlei verschillende auto’s die geschikt zijn voor het trekken van een caravan. Zo wordt ieder jaar de trekauto van het jaar uitgeroepen door de ANWB. In 2022 is de Hyundai uitgeroepen tot het beste trekautomerk. Daarnaast zijn er ook genoeg andere automerken met geschikte caravantrekkers, zoals Dacia, Volkswagen en Volvo.

 

Op zoek naar een goede caravantrekker? 


Ben je op zoek naar een auto die jouw caravan kan trekken? Neem dan eens een kijkje bij Bochane. Hier vind je allerlei occasions van verschillende automerken. Zo vind je bijvoorbeeld Dacia occasions die ideaal zijn als caravantrekkers. Vraag jij je af welke auto jij het best kunt aanschaffen? Laat je dan adviseren door één van de specialisten.

https://www.bochane.nl/