Risaco
Image default
Aanbiedingen

Welke oprijplaten moet ik kiezen?

Oprijplaten worden gebruikt bij het op en afrijden van machines, auto’s, motoren en kruiwagens van de laadvloer. Vragen die veel voorkomen zijn: Wat voor oprijplaten heb ik dan precies nodig? Wil ik een kunststof, stalen of aluminium oprijplaat? Wat voor afmetingen moet ik hebben? Deze vragen worden in deze blog behandeld en uitgelegd. Wij zullen de verschillen tussen de oprijplaten vertellen zodat jij precies weet welke oprijplaat jij nodig gaat hebben!

Welke oprijplaten passen bij mijn aanhanger?

Er is een groot aantal verschillende oprijplaten voor professioneel gebruik te koop. Het laadvermogen, de lengte en vorm zijn van belang bij het bepalen wat de oprijhoek en de belasting wordt. Dit kan je uitrekenen met een handige formule, als je een voertuig moet laden die een oprijhoogte van 45 cm heeft met een stijging van 30%, reken je als volgt: oprijhoogte (cm) : de maximale hellingshoek (30) x 100 = de lengte van de oprijplaat.

Kunststof oprijplaten, mijn keuze?

Kunststof oprijplaten zijn, doordat ze erg licht zijn, gemakkelijk om mee te werken. Met lichte oprijplaten wordt het laden en lossen een stuk makkelijker. Ze zijn lichter dan stalen oprijplaten. Ook zijn de kunststof oprijplaten goedkoper dan stalen en aluminium. Wij adviseren kunststof oprijplaten als je de voordeligste oplossing zoekt. Kunststof oprijplaten zijn ook nog eens een duurzame oplossing omdat ze goed bestand zijn tegen slijtage, hierdoor kan je langer genieten van je oprijplaten.

Waarom stalen oprijplaten kiezen?

Stalen oprijplaten zijn veruit de stevigste oprijplaten. Deze zijn dus ideaal als je een zware lading wilt vervoeren zoals auto’s of graafmachines. In dat geval zijn de stalen oprijplaten de beste optie. Deze oprijplaten zijn altijd te vertrouwen. Het enige nadeel is dat ze aan de zware kant zijn, ook zijn ze ook gevoelig voor roestvorming. Daarom adviseren wij om te kijken naar roestvrij stalen oprijplaten of gegalvaniseerde oprijplaten. Verzinkte platen gaan door een sterke laag die beschermt tegen corrosie ook langer mee. Vaker zijn verzinkte oprijplaten wel duurder dan gegalvaniseerde oprijplaten. Berg de gegalvaniseerde oprijplaten wel goed op, ze zijn namelijk minder goed bestand tegen roest.

De meeste aanhangers hebben tegenwoordig een geïntegreerde schacht voor oprijplaten!

Aluminium oprijplaten: de lichtste!

Sjouw je vaak rond met je oprijplaten? Dan is een aluminium oprijplaat aanhanger de beste keuze voor jou! Deze oprijplaten zijn namelijk de lichtste en sommige zijn zelfs voorzien van een handvat. Verplaatsen wordt hierdoor supermakkelijk. De aluminium oprijplaten gaan bij juist gebruik ook jarenlang mee omdat ze niet roesten. Dit maakt ze dus erg duurzaam. Er zijn ook gebogen oprijplaten van aluminium beschikbaar om bijvoorbeeld het vervoeren van een grasmaaier veel gemakkelijker te maken. Let wel op wat je wilt vervoeren, als dit zware voertuigen zijn dan adviseren wij toch lange stalen oprijplaten. Hoe langer de oprijplaat is, hoe lager de oprijhoek en hoe minder kracht het kost om de aanhanger op te komen.

Oprijplaten van Aanhangwagendirect

Ben je eruit wat voor oprijplaten jij wil? Aanhangwagendirect heeft in hun assortiment genoeg verschillende oprijplaten te koop. Ben je er nog niet helemaal uit of loop je tegen een probleem? Neem dan gerust contact op met Aanhangwagendirect. Zij zullen jou helpen door middel van een vrijblijvend advies.