Risaco
Image default
Alarmsysteem

Een transponder sleutel: wat is het precies?

Om uw auto te starten, zijn er verschillende sleutelopties die die ontsteking zullen veranderen. Er zijn traditionele mechanische sleutels, elektronische sleutelhangers en transpondersleutels. Als je je afvraagt ​​wat een transpondersleutel is, is het volgende een eenvoudig te begrijpen beschrijving.

Net als de meeste delen van ons leven, hebben autosleutels in de loop der jaren een geavanceerde technologie. Wat ooit een metalen sleutel was, mechanisch gesneden met specifieke groeven om in een ontsteking te passen, is nu een simpele druk op de knop en je auto start. Hoe nieuw ze ook mogen lijken, de technologie die in transpondersleutels wordt gebruikt, bestaat al meer dan twintig jaar.

Een transpondersleutel wordt meestal gebruikt om een ​​voertuig te ontgrendelen en te starten, maar wordt ook gebruikt in keyless entry-systemen, garagedeuren, poorten of huizen. De naam van de transpondersleutel bestaat uit twee woorden: zender en antwoordapparaat om de term “transponder” te vormen. Transponder is een samenvoeging van transmitter (zender) en responder (ontvanger). Een transpondersleutel is een apparaat dat is ontworpen om een ​​radiosignaal te verzenden van het apparaat dat u in uw handen houdt naar een externe ontvanger. Bij gebruik voor auto’s is elke transpondersleutel geprogrammeerd om een ​​specifiek voertuig te starten. Aangezien uw sleutel alleen uw specifieke voertuig ontgrendelt of start, vermindert dit de mogelijkheid van diefstal.

De meeste auto’s worden tegenwoordig geleverd met op zijn minst een handzender op afstand. Velen hebben een transpondersleutel die niet alleen de deuren ontgrendelt, de achterpoort of kofferbak opent en het alarmsysteem inschakelt, maar ook de motor start en stopt. Deze sleutels zijn niet alleen voor hun gemak populair geworden, maar ook omdat ze, in de ogen van verzekeringsmaatschappijen, het voertuig vrijwel diefstalbestendig maken. Dieven werken echter altijd aan manieren om diefstalbestendige apparaten te vinden, dus let op. Wanneer u een auto koopt die werkt met een transpondersleutel, heeft de autofabrikant de auto meestal zodanig geprogrammeerd dat deze op de transpondersleutel past.

Als u een ouder modelvoertuig bezit, is het mogelijk om het achteraf te laten plaatsen voor een transpondersleutel. Om er zeker van te zijn dat dit correct gebeurt, dient u contact op te nemen met een autodealer of een gekwalificeerde, bekwame en deskundige autoslotenmaker om het werk voor u te doen. Houd er rekening mee dat het achteraf inbouwen van een voertuig met een transpondersleutel duur kan zijn, maar de voordelen kunnen de kosten zeker waard zijn.

Om een ​​transpondersleutel correct te laten werken, moet deze eerst worden geprogrammeerd. De zender bevat een kleine microchip die een serienummer heeft dat uniek is voor die specifieke microchip en is ingesteld tijdens de initiële programmering van de transpondersleutel. De manier waarop het werkt, bijvoorbeeld wanneer u de autodeur wilt ontgrendelen of uw voertuig wilt starten, stuurt de microchip een verzoek naar het voertuig om het serienummer te valideren. Als het voertuig het serienummer niet herkent, reageert het niet.

Houd altijd een reserve transpondersleutel bij de hand, want het opnieuw programmeren ervan kan kostbaar zijn, maar maak je geen zorgen als je je sleutels verliest. Als u wilt weten wat een transpondersleutel is of als u een transpondercode nodig heeft die u moet instellen en programmeren, bel ons dan naar slotenmaker Rotterdam onderdeel van (Lock Secure).

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam

Gerelateerde artikelen

Lockpick sport in Nederland