Risaco
Image default
Architectuur

Ook mogelijk lichtstraat tegen gevel

Vaak denken mensen dak je een plat of even dak moet hebben om een lichtstraat te laten plaatsen maar wat ze niet weten is dat lichtstraat tegen gevel plaatsen ook mogelijk is. Je hebt dus niet perse een plat of even dak nodig als je graag een lichtstraat wil laten plaatsen.

Vlakke lichtstraat

Als je geen plat of even dak hebt kun je helaas niet een vlakke lichtstraat laten plaatsen. Het alternatief is een lichtstraat tegen gevel alhoewel het anders uitziet is het nog steeds heel mooi en heeft het dezelfde functie. Met een lichtstraat wil je meer licht in het huis en je wilt dat het huis ademt. Je kunt dit allemaal voor elkaar krijgen met een lichtstraat tegen gevel.

Aanpassingen

Vaak zijn er wel wat kleine aanpassingen aan het gevel nodig om de lichtstraat te plaatsen en er moet natuurlijk ook plaats worden gemaakt ervoor. Een gat snijden voor lichtstraat tegen gevel is dan ook nodig. In het gat komt dan de lichtstraat te zitten. Hoeveel de aanpassingen gaan kosten is afhankelijk van de maten van de lichtstraat en de gevel zelf. Is het een oude woning met gevel of nieuw? Dit wordt allemaal meegenomen in het berekenen van de prijs.