Risaco
Image default
Auto

Dit wilt u te weten tijdens het auto import traject

Op zoek naar een nieuwe occasion? In het buitenland koopt u dezelfde voertuig voor een betere prijs. Velen gaan voor importeren uit Duitsland &Belgie, waar veel oude autos te koop staan. Hoeveel euro’s scheelt het precies? Welke kosten komen er nog meer bij? En hoe gaat een auto importeren in zijn werk? Dit hebben we voor u op een rij gezet.

Auto uit Duitsland?

  • Totaal meer als 30% voordeliger als in Nederland
  • Veel prachtige occasions.
  • Veel luxe auto’s.
  • Advies bij de keuze van een voertuig.
  • 0,0 zorgen over het gehele invoer traject.
  • Uw wagen binnen 2 weken thuis.

Hoezo een voertuig importeren?

Veelal mensen kiezen voor importeren omdat ze gaarne een voertuig rijden. Maar in feite is een auto invoeren de inspanning waard voor een ieder die geld wil bezuinigen. Kijk onder andere eens rond op een site met .de extensie voor occasions. Wat men aanbied is daar veel breder en u komt veel moois tegen: jonge tweedehands auto’s, lage kilometerstanden en luxe uitvoeringen.

Hoezo is het goedkoper?

De prijzen voor occasions liggen over de grens meestal aanzienlijk lager. Dat ligt vooral aan de Nederlandse BPM, de belasting van personenauto%u2019s en motoren. In alle landen bestaat deze aanzien van belasting niet. Motoren zijn daardoor een deel cheaper. Om gelijke aanleiding is het prijsverschil tussen een wat voordeligere versie en een chique model niet zo groot. Daardoor is auto invoeren voor iedereen interessant.

Invoeren vanuit Duitsland

Een voertuig invoeren uit Duitsland is het grootst in trek. Omstreeks 75% van alle ingevoerde auto komt uit Europa, en dan met name Duitsland. Daarom: in Duitsland vindt u een groot aanbod van gewilde merken als Volkswagen en Renault Veelal gaat het om krachtige modellen, voorzien van talloze opties. En Duitsers staan bekend om hun behulpzaamheid, alsmede als het op verzorging aankomt. Na import uit Duitsland, is Belgie (in de buurt) en Italie (mooie wagen) zeer populair. Ook zijn er de likers van typisch USA voertuigen.

Totale kosten voor importeren

De accijns bij het importeren is zeker weten de grootste kostenplaatje bij het invoeren van een voertuig naar Nederland. Overigens zijn er de tarieven voor verscheping, verzekeringen, RDW vastleggen en kentekens. Bij import uit DE kunt u wat betreft deze geavanceerde kosten calculeren op een (geld)som tussen de 500 en 1000.

BPM uitrekenen

Voor gebruikte wagens zijn er allerlei kansen om de importbelasting te bepalen. Bij het importeren van de auto moet u de berekening vertonen, inclusief de onderbouwing. U kunt dus zelf de uitrekenmethode kiezen!. Welke van de verschillende calculaties levert de voordeligste importbelasting op? Het hangt af van opties.

Let op met de BPM

Belasting heeft een favoriete methode en licht u verder niet in!

Internet calculators rekenen alleen maar twee mogelijkheden door!

Als berekening niet klopt moet de procedure geheel opnieuw!

Meer over BPM-berekenen

Zoek uw tweedehands auto

Wellicht weet u een beetje wat voor nieuwe auto u zoekt.Kijk eens rond op bekende sites voor gebruikte auto’s in Duitsland. Behoud de auto advertenties u aanspreken.

Bereken de totale kostenplaatje

U kunt zien dat de totale prijs een hoop lager ligt. Maar het gaat uiteindelijk om het totaalbedrag, inclusief alle bijkomende kosten. Calculate het complete bedrag, extra bijkomende kosten en in het bijzonder de import belasting.

Complete controle en aankoop

Check de verkoper en het complete aanbod nog eens heel goed. Is alles vertrouwd? Dan kunt u overgaan tot aankoop. Dat gaat anders dan u normaliter gewend bent. In Germany bijvoorbeeld praat u eigenlijk niet over de prijs. Wel over de overeenkomsten, die zeker op papier vastgelegd worden.

Op transport

En dan kan uw voertuig komen. Als u hem zelf gaat ophalen, heeft u een juist nummerbord nodig die een importadviseur voor u kan regelen. Voor transport per vrachtauto kunt u kiezen voor snel (individueel transport) en goedkoper ( verzameltransport).

Registratie RDW

Bij de grens krijgt uw auto zijn Nederlandse kentekenplaten. Dat duurt enkele dagen: de belastingdienst en de RDW lopen uw documenten en BPM berekening na. Als alles klopt, is de auto officieel geimporteerd. Mocht dat niet zo zijn, moet u uw aanvraag opnieuw indienen.

http://www.importautos.nl/nieuws/invoeren-uit-duitsland-heel-populair/

Gerelateerde artikelen

Goede en betrouwbare autogarage Hengelo

Autoverzekering vergelijken?

Rijschool Rotterdam