Risaco
Image default
Banen en opleidingen

Process- & Quality Engineer – Chemie

Wilt u uw procesinzichten en talenten inzetten voor procesoptimalisatie wanneer u deze start in een productieomgeving? De uitdaging aangaan om nieuwe werkwijzen te implementeren en machines aan te passen? Kunnen uw sterke leiderschapsvaardigheden ervoor zorgen dat uw team als een trein loopt? Werk je goed in het team en werk je systematisch waarin je het team kunt aansturen en een actieplan kunt ontwikkelen? Lees dan je toekomstige functieomschrijving!

Onze partners zijn op zoek naar procesingenieurs en productiepersoneel om hun productieafdelingen te helpen organiseren en leiden. Dit bekende productiebedrijf staat bekend om haar kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie.

Jouw verantwoordelijkheden

Als proces- en kwaliteitsbegeleider ben je eindverantwoordelijk voor de interne kwaliteit en processen van het bedrijf.

Uw functieverantwoordelijkheden omvatten:

Kwaliteit

 • Je beheert en verbetert het systeem continu op basis van kwaliteit (ISO 9001 en automotive-gerelateerde kwaliteit) en milieu (ISO 14001).
 • Je bent verantwoordelijk voor het leiden van verbeterprojecten met betrekking tot producthandling op verschillende afdelingen.
 • U kunt de productkwaliteit gedurende het hele productieproces waarborgen (intern en onderaannemers / leveranciers) en problemen oplossen met betrekking tot kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.
 • Je onderhoudt en ontwikkelt klachtenafhandeling.
 • Je biedt technische ondersteuning voor productie (assistentie verlenen bij kwaliteits- en operationele problemen) en wereldwijde textielverkoop (oplossen van klantproblemen met betrekking tot kwaliteit).
 • Je begeleidt en traint kwaliteitscoördinatoren en geeft leiding aan het laboratoriumteam.

Processen

 • Je zorgt voor stabiele en goed gecontroleerde bestaande processen (interne en onderaannemers / leveranciers) om de productbetrouwbaarheid en het voldoen aan klantstandaarden en specificaties te waarborgen.
 • U kunt bestaande processen verbeteren op het gebied van gezondheid en veiligheid, kwaliteit, kosten, output en ecologie.
 • Je onderzoekt en stelt nieuwe technologieën voor het proces voor, en ondersteunt R&D bij het vrijgeven van nieuwe producten of processen in productie.
 • Je definieert en implementeert een stappenplan om aan toekomstige behoeften te voldoen.
 • Je coacht en daagt procesingenieurs uit.

Jouw profiel

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te voeren, heb je als proces- en kwaliteitsbegeleider minimaal 5 jaar kwaliteits- en / of procesingenieur ervaring. Kennis van automotive quality thinking (VDA 6.3) is een prioriteit. 

Je hebt een nauwe band met techniek, je kunt snel informatie inwinnen en betrouwbaarheid uitstralen. Je hebt een masterdiploma (gerelateerd aan industrieel-civiele techniek) en een diepgaande kennis van projectmanagement.

Daarnaast ben je analytisch en open, gepassioneerd door digitalisering en bekend met 6 sigma. Je genereert nieuwe (innovatieve) ideeën en erkent systematisch de behoefte aan nieuwe of aangepaste methoden in een dynamische zakelijke omgeving. Ten slotte zorgen uw leiderschapsvaardigheden ervoor dat u het team soepel kunt aansturen. Bovendien is het oplossen van problemen een onderdeel van de vaardigheid en ben je een persoon met een sterke toewijding. Daarnaast spreek je vloeiend Nederlands en Engels, waarbij Frans de voorkeur heeft. Je bent tenslotte bereid om eens per maand te reizen.

Ons aanbod

Als proces- en kwaliteitsbegeleider zul je merken dat je in een dynamische en open werkomgeving met collega’s zit. Daarnaast ontvang je een aanzienlijk salaris, aangevuld met uitgebreide extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract voor onbepaalde tijd. Ten slotte krijgt u de kans om uw persoonlijkheid en professionele kennis te ontwikkelen door middel van interne training en opleiding. Je gaat aan de slag met uitdagend en afwisselend werk in een snelgroeiende organisatie, waar aandacht moet zijn voor een goede balans tussen werk en privé, een informele werksfeer, een open politieke sfeer en een groot aantal collega’s.


https://www.vindazo.be/vacatures/process-engineer.html