Risaco
Image default
Bedrijven

Zelf een groepenkast vervangen of met gespecialiseerde hulp?

Een groepenkast vervangen is net zoals veel andere werkzaamheden ook zelf te doen, of dat nog een hele verstandige keuze is, is nog maar de vraag. Voor alle werkzaamheden aan elektra zijn er veel verschillende risico’s aanwezig, het werk uit handen laten voor een gespecialiseerde elektricien kan dan vaak ook een goede keus zijn. Een elektricien kent vaak alle risico’s en aandachtspunten en kan dus veilig en snel alles voor je aanleggen of vervangen. Toch te twijfelen of je het zelf moet doen? Hieronder staan alle risico’s en meer over een groepenkast vervangen.

De risico’s van zelf een groepenkast vervangen

Een trainer van een voetbalclub gaat ook niet zonder een plan een wedstrijd in, waarom zou je dat dan wel doen bij elektra? Mocht er iets fouts gaan bij het vervangen van een groepenkast dan kan je geëlektrocuteerd worden, dit kan je hoofdpijn geven, long en hartklachten, brandwonden en soms ook de dood. Bereid je altijd goed voor en pas dus goed op. Elektrocutie is dus een een groot risico wat je loopt, ook brand in de woning kan een groot risico zijn. Een verkeerd aangelegde kabel, of een kabel met schade kan brand veroorzaken, dit komt echter wel vaak door kortsluiting. Ook kortsluiting is dus een risico wat je oploopt als je zelf een groepenkast vervangt.

Elektricien Breda

Om veilig te blijven tijdens de werkzaamheden, maar ook om achteraf veilig te blijven door stroomstoringen te voorkomen, kan je beter een gespecialiseerde elektricien inschakelen. Een elektricien kent alle risico’s maar weet goed wat hem te doen staat bij het klussen aan elektra. Een stroomstoring is helaas nooit uit te sluiten maar dankzij de deskundige hulp van een elektricien kan je er zeker van zijn dat ze wel lang buiten de deur blijven.