Risaco
Image default
Dienstverlening

Alles over carbon en het gebruik van carbon

Carbon is een andere naam voor koolstof en kan als weefsel gebruikt en gekocht worden. De weefsels van koolstof en carbon zijn erg sterke weefsels die voor veel dingen gebruikt kunnen worden. Hieronder lees je alles over carbon en waar het voor gebruikt kan worden. 

Wat is carbon?

Carbon is een andere benaming voor het element koolstof. Carbon komt in de natuur in verschillende soorten voor. Zo komt het bijvoorbeeld voor in diamant. Daarnaast komt carbon voor in koolwaterstoffen zoals in bijvoorbeeld aardolie. De verschillende vormen van carbon hebben allemaal verschillende eigenschappen. Zo is grafiet ook een vorm van carbon dat elektriciteit heel goed kan geleiden. Diamant is het hardste materiaal dat we op de aarde kunnen vinden en zijn er vormen van carbon met een holle structuur die gebruikt worden in de nano-techniek. Er zijn teveel eigenschappen van carbon om hier te bespreken. We kennen namelijk wel tien miljoen koolstofverbindingen. 

Waar wordt carbon voor gebruikt?

De vele eigenschappen van carbon kunnen goed van pas komen in de vele toepassingen van carbon. Ten eerste worden de vormen grafiet en diamant gebruikt in respectievelijk potloden en sieraden. Ook is er carbonpapier dat bij lichte druk een afdruk achterlaat op een stuk papier. Ook worden er weefsels gemaakt van carbon. Dit zijn zeer sterke weefsels die gebruikt worden in bijvoorbeeld de bouw van auto’s, vliegtuigen en schepen. 

Gerelateerde artikelen

Marketing via Social Media? Your Business Online!

Uw exclusieve auto verzekeren met een speciale autoverzekering

Schakel een deskundige airco-installateur uit regio Limburg in