Risaco
Image default
Dienstverlening

Een goede elektricien

 

Tegenwoordig is het vinden van een elektricien heel makkelijk. Door op internet te surfen heb je binnen enkele seconden diverse bedrijven gevonden. Het is belangrijk om voor een goede elektricien te kiezen. Bij het kiezen van een goede elektricien is het aangeraden om diverse bronnen te gebruiken. Het belangrijkste bron is het nalezen van reviews. Dit staat meestal op de website, maar ook op Google. Het is gebleken dat de reviews op Google meer betrouwbaarder zijn. Neem de website van de desbetreffende bedrijf goed door en leer welke materialen er gebruikt worden en ook welke diensten en kwaliteiten er geleverd worden. 

De 3 fase aansluiting

Krachtstroom wordt met andere woorden ook wel de 3 fase aansluiting genoemd. De 3 fase aansluitingen komen voornamelijk voor in fabrieken en kantoorgebouwen. Omdat er in deze gebouwen verschillende soorten elektronische apparaten worden gebruikt. De 3 fase aansluiting is te herkennen door drie belangrijke hoofdpunten. De eerste punt is dat er vier draden aan de onderkant van de kast zijn geïnstalleerd. De laatste twee punten zijn dat er drie keer 220/230 volt en één keer 380-400 volt afgelezen kan worden op de kWH meter. Een hoofdschakelaar is sinds 2005 verplicht gesteld en alle stopcontacten horen met aardlekschakelaar beveiligd te worden.

Opleiding

Om een elektricien te kunnen worden dien je mbo-niveau opleiding te volgen. Daarna is het mogelijk om door te stromen naar een hbo-niveau. Over het algemeen duren deze opleidingen tussen de 3-4 jaar. De inkomen verschilt per persoon en wordt op basis van opleiding en werkervaring bepaald. De maandelijkse inkomen bij een 40 uur contract ligt tussen de €2250 en €2500. Uiteraard stijgt dit met ieder jaar en bij een verhoging in functie. 

Het afleggen van een centrale examen in Brussel is sinds 2019 niet meer nodig. De laatste examen wordt afgelegd op je huidige school.