Risaco
Image default
Dienstverlening

Een Scope 8 of Scope 10 inspectie laten uitvoeren

Bent u in het bezit van elektrotechnische apparaten en wilt u graag in aanmerking komen voor een verzekering? Dan ben u in veel gevallen genoodzaakt een Scope 10 inspectie uit te laten voeren. Veel verzekeraars stellen dit namelijk als eis. Wanneer u niet een dergelijke inspectie laat uitvoeren, komt u ook niet in aanmerking voor een verzekering. Een gerenommeerd bedrijf waarbij u een dergelijke Scope 10 inspectie uit kunt laten voeren is Omega Inspectie. Dit bedrijf is bekend bij de verzekeraars en is bevoegd allerlei inspecties uit te voeren, waaronder ook de Scope 8 valt. U kunt erop rekenen dat uw elektrotechnische apparaten nauwkeurig worden geïnspecteerd en dat eventuele mankementen snel worden gevonden.

Wat zijn een Scope 8 en Scope 10 inspectie eigenlijk?

Wellicht heeft u nog nooit gehoord van een Scope 8 en Scope 10 inspectie. Of wellicht heeft u er wel van gehoord, maar heeft u geen idee wat het nu eigenlijk precies inhoudt. Dat leggen we graag aan u uit. Een Scope 8 inspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie die is gebaseerd op de NEN 3140 norm. Deze norm gaat over bedrijfsvoering van elektrische installaties in laagspanning. Bij een Scope 10 inspectie wordt juist de focus gelegd op brandgevaar. De brandrisico’s van uw elektrische installatie worden dan in kaart gebracht. Hiermee zorgt u er niet alleen voor dat uw installaties veilig zijn, maar ook dat uw personeel veilig te werk kan gaan.

Laat uw installatietekening inspecteren

Bent u niet in het bezit van een elektrotechnische installatie, maar wilt u er graag een laten maken? Dan begint dit altijd met het maken van een ontwerp in de vorm van een tekening. Om er zeker van te zijn dat uw ontwerp voldoet aan alle gestelde eisen, kunt u Omega Inspectie ook inschakelen om de tekening te inspecteren. Eventuele mankementen worden dan vroegtijdig gevonden, zodat dit u veel geld bespaart op aanpassingskosten. Ideaal toch?