Risaco
Image default
Electronica en Computers

Zo kun je de beste 3D pen kopen

Zo kun je de beste 3D pen kopen

Om de Beste-3D pen te kunnen kopen hebben wij een aantal kenmerken gevonden waar je bij de aankoop op moet letten. Wanneer je alleen wil tekenen met de pen dan heb je voldoende aan een pen die beschikt over een plastic vulling. Als je een wat luxere pen wil dan raden wij de ABS pen aan, deze is gemaakt van duurzaam materiaal en gaat langer mee. Bovendien smelt deze ook niet zomaar omdat ze tegen een temperatuur van wel 220 graden celcius kunnen voordat ze gaan smelten. Denk je ook na over het milieu dan kun je kiezen voor PLA. Dit breekt zichzelf namelijk af in de natuur, maar het is wel een flink stuk duurder. 

Ook is het belangrijk om op de doorloopsnelheid te letten. Je wil immers niet dat de pen met een vertraging werkt, want je wil gewoon doorwerken. Vaak is dit ook aanpasbaar zodat mensen met veel geduld de pen ook op hun gewenste snelheid in kunnen stellen. Natuurlijk moet je ook een fijne grip hebben, zodat je ook nauwkeurig kunt werken. ABS is een zwaarder metaal en plastic is juist weer een stuk lichter. Het is net waar je voorkeur ligt, want plastic slijt wel een stuk sneller. Als laatste tip raden we je ook aan om voor een model te kiezen met een display. Hier kun je makkelijk de instellingen op veranderen.

Kies voor de beste 3D pen

Een 3D pen is relatief duur in de aanschaf en je wil natuurlijk ook de beste 3D pen kopen. We raden je daarom ook aan om in het middensegment of hoogsegment te kijken. Hier staan vaak de pennen tussen met het label best getest. Deze zijn al door tientallen mensen gebruikt en ze worden dan ook positief beoordeeld. Hierdoor is de kans op een miskoop minimaal, en dat is die paar euro extra zeker wel waard.