Risaco
Image default
Financieel

Zorgverzekering vergelijken; wat verandert er in 2019?

Zorgverzekering vergelijken; wat verandert er in 2019?

Het is aan het einde van elk jaar weer hetzelfde ritueel. Op de radio en tv word je overspoeld met reclamespotjes van de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Deze maatschappijen hebben uiteraard maar één doel; zoveel mogelijk nieuwe klanten aantrekken.

Het aantrekken van nieuwe klanten is logischerwijs gigantisch belangrijk voor verzekeringsmaatschappijen. Maar, ook voor jou kan het belangrijk zijn om de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Maak snel een agenda item aan ‘zorgverzekering vergelijken’. Dankzij dit agendapunt kan je namelijk een hoop geld besparen.

Het kan erg lonend zijn om van verzekeraar A naar verzekeraar B over te stappen. Of door simpelweg een extra module stop te zetten of te kiezen voor een minder aantal fysiobehandelingen. Dit zijn uiteraard maar voorbeelden; je kan vele kanten op bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering.

Als je aan het kijken bent naar een zorgverzekering voor 2019, is het ook belangrijk om te weten of er iets gaat veranderen. Wij kunnen daarover het volgende zeggen:

–        Eigen risico blijft gelijk; 385 euro.

–        In 2019 is er een nieuwe inkoopcoöperatie actief binnen de zorg. Dit kan gevolgen hebben op het gebied van maatwerk voor een individu.

  • Er komt een vergoeding voor preventieve gezondheidszorg – Mensen met een hoog gezondheidsrisico door overgewicht kunnen in aanmerking komen voor een programma gericht op een gezondere levensstijl;
  • Ruimere vergoeding voor zittend vervoer – reiskosten naar zorginstellingen voor medische behandelingen;
  • Voor verzekerden met COPD wordt de oefentherapie volledig vergoedt – Tot 2019 gold er voor de eerste 21 behandeling geen vergoeding uit de basisverzekering;
  • Het middel Belimumab wordt vergoedt voor patiënten met de auto-immuunziekte systematische lupus erythematosus (SLE).
  • Vergoeding voor paracetamol, vitaminen en mineralen worden niet meer gedekt in de basisverzekering.
https://www.vergelijkjezorgverzekering.nl

Gerelateerde artikelen

Omisego kopen?

Met een beetje hulp van dit administratiekantoor nabij Breda is belastingaangifte doen eenvoudig

Online bijverdienen