Risaco

Het aanvullen van je vitamine

Vitaminen worden al snel over het hoofd gezien, omdat je er niet dagelijks mee bezig bent. Het is echter wel iets wat belangrijk is voor je lichaam, want als je tekort komt aan bepaalde vitaminen dan kun je flinke schade aan je lichaam aanrichten en dat is wel het laatste wat je wil hebben. Er zijn enkele vitaminen die namelijk cruciaal zijn voor je zenuwstelsel en er zijn ook enkele vitaminen die niet in je lichaam zelf aangemaakt kan worden. Het is dus belangrijk dat je daar voldoende van binnen krijgt, want anders mis je die in je lichaam, terwijl ze wel belangrijk zijn.

Een van die vitamine is vitamine  B12. Een vitamine die een hoop schade kan aanrichten als je er niet genoeg van binnen krijgt. Het is namelijk een cruciale vitamine voor je zenuwstelsel. Het kan je zenuwstelsel aantasten als je er niet genoeg van binnenkrijgt. Het is niet zo snel dat je al snel te weinig binnen krijgt van deze vitamine, want er is ook nog een reserve in je lichaam voor vitamine B12. Deze reserve kan echter wel op en als ie op is dan moet je wel gaan oppassen, want dan kunnen de klachten snel komen. B12 wordt namelijk gebruikt voor de aanmaak van rode bloedcellen. Je kunt het veel terug vinden in verschillende eetbare producten. De producten waar je dan aan kunt denken zijn: melk, yoghurt, vlees, vis en eieren. Over het algemeen wel producten die je met enige regelmaat eet, maar voor veganisten of vegetariërs is dit natuurlijk een ander verhaal.

Voor de vegetariërs en veganisten zijn er gelukkig nog wel andere opties zoals het gebruiken van voedingssupplementen. Er zijn verschillende supplementen die het tekort kunnen aanvullen om klachten te kunnen voorkomen. Bij de drogist kun je genoeg potten met topvitamins vinden met alle mogelijke vitaminen.

http://www.topvitamins.nl