Categoriearchief: Industrie

Wat moet je allemaal weten over fijnstof?

Er wordt tegenwoordig behoorlijk wat gezegd en geschreven over fijnstof. Toch is het zo dat veel mensen hierover nog een beetje in het duister tasten. Wat is fijnstof nu namelijk precies? Het is een verzamelnaam voor allemaal kleine deeltjes die in de lucht zweven. We kunnen ze dan ook catalogeren onder de noemer van luchtvervuiling. Deeltjes welke door de mens zijn gemaakt, bijvoorbeeld roet, zijn het vaakst voorkomend. Voor deze roetdeeltjes geldt dat ze vrijkomen op het ogenblik dat er sprake is van verbranding van fossiele brandstoffen. Dit kan gebeuren op verschillende plaatsen zoals elektriciteitscentrales en gewoon jouw eigen open haard.

Wat veel mensen niet weten is dat er ook tijdens het bereiden van maaltijden sprake is van de opwekking van fijnstof. Ook voor de chemische industrie en voor de metaalbedrijven geldt dat ze verantwoordelijk zijn voor deze vorm van luchtvervuiling. Zo’n 75 procent van de totale hoeveelheid van deze luchtvervuiling zou het gevolg zijn van menselijk handelen. Ook voor de natuur geldt echter dat ze heel wat fijnstof maakt. Hierbij kan je dan denken aan onder meer Saharazand, bodemstof en vulkanische as en zelfs aan zeezout.

Wanneer wordt fijnstof met het blote oog zichtbaar?

Voor fijnstof geldt dat het met het blote oog niet te zien is. Dit gezegd hebbende is het zo dat het in bepaalde omstandigheden toch zichtbaar kan worden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er door toedoen van de weersomstandigheden smog ontstaat. Indien er sprake is van windstil, mistig weer zal je kunnen vaststellen dat er vaak een grijze of geel-bruine waas in de lucht zal hangen. Deze bestaat uit fijnstof, maar dan wel samen met nog andere stoffen. Er is vooral sprake van een wintersmog in Oost-Europese landen zoals Polen en Roemenië. Deze landen staan erom bekend nog veelvuldig te stoken met steenkool of bruinkool. Het is mede omwille van deze reden dat er naar grijze wintersmog vaak wordt verwezen als zijnde industriële smog. 

Wat zijn de belangrijkste veroorzakers van fijnstof in Nederland? 

De herkomst van fijnstof kan in de praktijk behoorlijk verschillend zijn. De Randstad en Noord-Brabant staan algemeen bekend als de regio’s in Nederland die geconfronteerd worden met de hoogste hoeveelheden aan fijnstof. Dat is het gevolg van het feit dat ze vrij dichtbevolkt zijn. Bovendien speelt ook de aanwezigheid van de luchthaven van Schiphol hier een niet onbelangrijke bijdrage in en is er uiteraard nog de zware industrie. Tel daar ook nog eens de vele intensieve veehouderijen bij op en we hebben de belangrijkste veroorzakers van fijnstof voor je opgenomen.

TNO helpt met innovatieve, praktische en slimme oplossingen.

Met welke gevaren moeten we rekening houden?

Fijnstof is allerminst onschuldig. De mate waarin jij hinder zal ondervinden van het fijnstof is in de praktijk sterk afhankelijk van verschillende factoren. Van belang is onder meer om rekening te houden met jouw algemene gezondheidstoestand. Voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld hart- of vaataandoeningen kan de aanwezigheid van fijnstof een extra risico met zich meebrengen. Het spreekt voor zich dat dit ook geldt voor mensen die lijden aan een longaandoening. Zij krijgen veelal het advies om op dagen met een grote concentratie fijnstof in de lucht binnen te blijven en vooral geen zware fysieke inspanningen te leveren. 

 

Wilt u groot lasersnijwerk laten uitvoeren? Daarvoor kunt u hier terecht

Groot lasersnijwerk wordt voornamelijk toegepast bij staalbewerking. Het is een nauwkeurige methode van staalbewerking, zelfs nog preciezer dan autogeen snijden en plasmasnijden. Zelfs als het gaat om groot lasersnijwerk, is deze methode geschikt voor precieze bewerkingen. Dit komt doordat lasersnijden niet tot nauwelijks verbuigingen veroorzaakt. Hierdoor kunnen de specialisten netjes en precies werken en is nabewerkingen vrijwel nooit nodig. Dat scheelt veel tijd en zorgt ervoor dat het bewerkte materiaal helemaal in orde blijft. Hierdoor heeft u uw bestelling snel binnen. Wilt u meer weten? Lees dan snel verder.

Kies voor kwaliteit en expertise

Maar waar vindt u eigenlijk een bedrijf dat gespecialiseerd is in lasersnijden en groot lasersnijwerk? Daarvoor kunt u terecht bij M. den Oudsten Buigwerken. Zij beschikken over vijf kwalitatief hoogstaande machines, waarmee ze groot en lang lasersnijwerk uitvoeren. Hiermee bewerken ze diverse soorten materialen, zoals (roestvrij)staal, metaal en aluminium. Desgewenst brengen ze zelfs tekst en/of belijning aan, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn! Ze bewerken platen van wel 60 x 4,5 meter groot. Wilt u liever kleinere formaten laten bewerken? Geen probleem, ook daarvoor schakelt u de specialisten in. Doordat de platen worden voorzien van laskanten, is snelle maar nauwkeurige bewerking mogelijk. Hierdoor zult u uw bestelling snel ontvangen.

Ontdek de mogelijkheden

Deze specialisten streven ernaar om niet alleen in Nederland, maar in heel Europa een marktleider te worden op het gebied van halffabricaten. Hoe willen zij dit waarmaken, vraagt u zich af? Door een ondernemingsomgeving te creëren waarbij onderscheidenheid, vakmanschap, innovatie en uitstekend ondernemerschap hoog in het vaandel staan. Hierdoor kunt u erop rekenen dat alle opdrachten uitstekend, snel én efficiënt worden uitgevoerd. Doordat de specialisten een standaardvoorraad hebben van wel 600 ton staal én doordat ze beschikken over kwalitatief hoogstaande machines, weet u dat het eindresultaat aan uw wensen zal voldoen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de specialisten via de contactgegevens op hun website.

https://www.mdenoudsten.nl/

Schaf een thermokoppel aan voor uw gasgestookt toestel

Met machines en andere toestellen die met hoge temperaturen werken, loopt u nog wel eens het risico dat er iets misgaat. Dit wilt u uiteraard voorkomen, omdat u bang bent voor de gevolgen. Een temperatuursensor biedt u de mogelijkheid om de temperatuur van uw toestel te meten en regelen. Op die manier verhoogt u de veiligheid van uw toestel, zeker als dit een gasgestookt toestel betreft. Een thermokoppel is een betrouwbare procesregelaar die u hiervoor aanschaft. Deze koppel is vaak een belangrijk onderdeel van de beveiliging van gasgestookte toestellen als gasfornuizen en cv-ketels.

U heeft de keuze uit diverse elektronische artikelen

Voor de aanschaf van een betrouwbare thermokoppel brengt u een bezoek aan de webshop van Restutech. Bij hen vindt u koppels van uitstekende kwaliteit, zodat u zeker weet dat dit onderdeel lang meegaat. Deze specialist beschikt over een ruim en gevarieerd assortiment van elektronische artikelen. Hierbij denkt u aan onderdelen als thermokoppels, maar zij beschikken ook over vele andere temperatuursensoren en -regelaars. Van dompelelementen tot verwarmingselementen en weerstandthermometers; u vindt ze allemaal bij dit bedrijf. Vindt u het juiste product toch niet in deze uitgebreide webshop? Dan heeft u altijd de mogelijkheid om een product op maat te laten maken door de experts die bij hen werkzaam zijn. Zo weet u zeker dat uw thermokoppel of ander onderdeel perfect aansluit op uw toestel.

Rond uw bestelling af

Heeft u interesse in de toepassingen die Restutech aanbiedt en wilt u een sensor of regelaar kopen, bijvoorbeeld een thermokoppel? Rond dan direct uw bestelling af in hun webshop. Indien u behoefte heeft aan maatwerk, doet u er verstandig aan om contact op te nemen met de deskundige medewerkers van dit bedrijf. Zij vertellen u dan meer over de mogelijkheden en stellen indien gewenst een offerte op maat voor u op. U ziet: deze specialist is uw ideale partner in de industriële branche!

https://restutech.com/

Bij deze specialist koopt u altijd het juiste magneetventiel voor uw werkzaamheden

Bent u voor uw werkzaamheden op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig magneetventiel? Een magneetventiel zorgt ervoor dat uw medium in de juiste richting gestuurd wordt. Dit product is er voor verschillende toepassingen. In meerdere gevallen kan het voorkomen dat u een specifiek ventiel nodig heeft voor een goede werking. Bij aim fluid control heeft u de keuze uit een ruim online assortiment, maar is het ook mogelijk om naar hun showroom in Son en Breugel te gaan. Zij hebben veel ervaring en expertise in huis om u te voorzien van deskundig advies over de verschillende mogelijkheden. Bij dit bedrijf bent u te allen tijde verzekerd van de beste technische oplossing voor een mooie prijs.

Het juiste magneetventiel uitzoeken

Een magneetventiel is uitermate geschikt voor het schakelen van diverse media, zoals olie, water, lucht en stoom. Ze zijn eenvoudig in te bouwen om media onder hoge druk te kunnen schakelen. Bij aim fluid control heeft u de keuze uit diverse ventielen. Omdat er verschillende soorten magneetventielen zijn, is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Hierbij dient u rekening te houden met een aantal aspecten. Zo is de maat, de werkdruk en het juiste materiaal essentieel. Natuurlijk is ook de functie van groot belang. U heeft bij deze specialist de keuze uit onder andere bistabiele en monostabiele magneetventielen. Op de website van dit bedrijf kunt u de werking van de verschillende ventielen bekijken om zo tot een gerichte keuze te komen.

Maak gebruik van de expertise van deze specialist

Het online kopen van een magneetventiel kan in sommige gevallen erg lastig zijn. Hoe weet u welk ventiel u nodig heeft voor uw toepassingen? Wanneer u het niet zeker weet, is het fijn als u ergens terecht kunt voor deskundig advies. Bij aim fluid control hebben ze ook een showroom in Son en Breugel waar u terecht kunt voor advies van ervaren professionals. Als u precies weet welk magneetventiel u nodig heeft, kunt u deze in een paar simpele stappen bestellen in hun webshop.

https://www.aimfluid.nl/nl

Laat uw aluminium gieten door een specialist

Voor het laten gieten van aluminium schakelt u natuurlijk een specialist in. Zo’n specialist op het gebied van aluminium gieten is Perla Alucast. Dit bedrijf gebruikt verschillende technieken wanneer ze een aluminium product gaan gieten. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld de volgende technieken: coquille gieten, lage druk gieten en hoge druk gieten (spuitgieten). Wanneer u deze specialist inschakelt houden ze rekening met de belangrijkste gieteigenschappen die een rol kunnen spelen in uw gietproces. Ze beoordelen uw productontwerp en houden met alle mogelijke factoren rekening. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de experts van dit bedrijf de juiste gietmethode gebruiken voor uw aluminium product. Doordat ze het aluminium in verschillende legeringen gieten, kunnen ze kosten besparen. Daarom bespreken ze van te voren uw wensen over de sterkte, hardheid, hittebestendigheid en corrosieweerstand van uw gietproduct.

Laat uw gietaluminium lassen voor een uitstekende afwerking

Dit bedrijf is een expert op het gebied van gietaluminium lassen en vervaardigen. U schakelt ze dan ook in voor al uw werkzaamheden met betrekking tot gietwerk. In de verschillende fabrieken van deze specialist, staan alle benodigdheden om uw project naar wens af te ronden. Het gietaluminium wordt op deskundige wijze ontbraamd en aangietingen en ontluchtingen worden professioneel verwijderd door de experts. Vervolgens wordt het gietaluminium indien gewenst voor u gelast. Dit geeft de mogelijkheid om andere delen die niet van aluminium zijn eraan te lassen, zoals kunststof en staal.

Schakel de expertise van deze specialist in

Bent u geïnteresseerd in de uitstekende dienstverlening van deze professionele gieterij? Neem dan direct contact op met deze specialisten. U bereikt hen via de contactgegevens op de website. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en horen graag wat uw wensen zijn voor uw aluminium product. Maak gebruik van de expertise van dit bedrijf en neem direct en vrijblijvend contact met ze op.

Wat een specialist tegen dieselmotoremissie kan doen

Dieselmotoremissie (DME) zijn de uitlaatgassen van dieselmotoren. De uitstoot van een dieselmoto bevat een mengsel van gassen, dampen en vaste deeltjes. Een gedeelte hiervan is toxisch en kankerverwekkend. Denk hierbij aan roet, zwarte metalen, PAK’s en PCB’s, enkelvoudige aromaten, aldehyde en ketonen. Omdat uitlaatgassen van dieselmotoren worden gezien als kankerverwkkend, moeten werkgevers maatregelen nemen om de blootstelling hieraan te voorkomen of te beperken. De experts van Gom Specialistische Reiniging staan klaar voor het professioneel verwijderen van de dieselmotoremissie op oppervlakken conform alle vereisten. Maar ook als werkgever kan u het risico van blootstelling aan DME’s. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Te werken met andere motoren
  • Motoren beter onderhouden
  • Een ventilatiesysteem installeren

Chroom-6 verwijderen en saneren

Een carcinogene stof die voorkomt op de CMR-lijst van de Inspectie SZW (voorheen bekend als Arbeidsinspectie) is chroom-6. Het saneren en verwijderen van chroom-6 zou hoge prioriteit moeten hebben binnen bedrijven. Zonder bescherming tegen deze stof, kan hoge blootstelling hieraan toxische effecten veroorzaken, zowel acuut als chronisch. Dat is bijvoorbeeld schade aan weefsels en cellen, maar ook blijvende effecten zoals allergie. Ook kan beschadiging van het DNA leiden tot kanker, aangezien chroom-6 makkelijk in de huidcellen wordt opgenomen. Effectieve reiniging en goed saneren van oppervlakten die vervuild zijn met chroom-6 is dan ook noodzaak voor bescherming van zowel werknemers als gebruikers.

Vraag een betrouwbaar advies aan

Wilt u meer informatie over wat u zelf kunt doen tegen dieselmotoremissie of het saneren en verwijderen van chroom-6? Neem dan telefonisch contact op met de specialisten van Gom Specialistische Reiniging. Zij staan u graag te woord om u verder te helpen. Ook kunt u telefonisch eenvoudig een offerte aanvragen of een afspraak inplannen. Bovendien kan dit gespecialiseerde bedrijf, in samenwerking met u, medewerkers en stakeholders praktisch voorlichten over het beperken van risico’s wanneer er tijdens de dagelijkse werkzaamheden CMR-stoffen vrijkomen.

Schaf een melkrobot aan die aansluit bij uw wensen

U heeft het als eigenaar van een melkveebedrijf waarschijnlijk altijd heel druk. U herkent het gevoel vast dat er altijd wel iets te doen is. Het is dan wel zo prettig om efficiënter te werk te kunnen gaan met een automatische melkrobot. De specialisten van Van Winden en De Bie zijn een distributeur van de uitstekende machines van Fullwood-Packo. Zij hebben hier ruime ervaring mee, aangezien zij al in 1974 hun eerste melkkoetank installeerden. Hierdoor beschikken zij over ruime kennis op het gebied van melktechniek. Deze kennis passen zij graag toe om uw melkinstallatie optimaal te laten functioneren. U profiteert van diverse voordelen wanneer u gebruik maakt van een melkrobot van deze specialist. Lees snel verder om deze voordelen te ontdekken.

De diverse voordelen van een melkrobot

De installatie van een melkrobot brengt diverse voordelen met zich mee, waaronder:

  • Comfort voor uw koeien. Het welzijn van het dier staat uiteraard voorop, vandaar dat de machines van deze specialist erg comfortabel zijn voor de koeien.
  • De melkrobot is zeer duurzaam.
  • De machine is ook zeer stil in het gebruik. Het lage geluidsniveau wanneer deze machine aanstaat is prettig voor de gebruiker, maar ook zeker voor de koe.
  • De machine is gebruiksvriendelijk, iedereen kan deze machine besturen. De machine kan zelfs automatisch beginnen met de melkafname.
  • De melkrobot is erg flexibel, waardoor u geen problemen tegenkomt tijdens het gebruik.

U en uw koeien ervaren dus enkel voordelen van het gebruik van een melkrobot. De machine zorgt er daarnaast ook voor dat u efficiënt kan werken. De machine is druk bezig met het melken van uw koeien, waardoor u uw tijd en moeite in andere werkzaamheden kunt steken.

Ontdek de mogelijkheden

Bent u benieuwd naar de uiteenlopende mogelijkheden van een melkrobot op uw melkveebedrijf? Neem dan gerust contact op met de specialisten van Van Winden en De Bie. Ze vertellen u graag meer over de voordelen van de machine en hoe deze u helpt om diverse werkzaamheden efficiënter uit te voeren.

https://vanwindenbv.eu/

Het beste diamantzaagblad koopt u bij deze specialist

Werkt u met steen, staal of beton? Dit zijn de hardste materialen die er zijn. Hier snij je niet zomaar doorheen. Behalve met het diamantgereedschap van Diacom. Dit gereedschap, zoals een diamantzaagblad, is van de meest hoogwaardige kwaliteit en is technisch hoogstaand. Deze expert is namelijk de enige leverancier van diamantgereedschap die dit zelf produceren in Nederland. Kwaliteit en duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel. Hierdoor weet u zeker dat u een hoogstaand product ontvangt wanneer u bij deze specialist bestelt. Een diamantzaagblad van deze specialist is geschikt voor verschillende machines. Het soort machine bepaalt namelijk wat voor soort zaagblad nodig is. Het toerental van de machine, maar ook het soort materiaal waar doorheen gesneden moet worden bepaalt welk soort diamantzaagblad u nodig hebt. U vindt allerlei verschillende soorten in de webshop van deze expert, dus bekijk zeker het ruime assortiment. Ze verkopen gegarandeerd wat u zoekt.

Het gereedschap van deze specialist is geschikt voor verschillende werkzaamheden

Het diamantgereedschap, inclusief een diamantzaagblad, van Diacom is geschikt voor verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan precies snijwerk door beton, steen en asfalt. De experts van Diacom verkopen naast diamantgereedschap ook andere soorten gereedschap zoals voegenfrezen en komschijven. Ook deze soorten gereedschap zijn van de beste kwaliteit. Met een voegenfrees kunt u bijvoorbeeld metselvoegen uitslijpen. Dit komt uitstekend van pas wanneer u de voegen aan uw buitenmuur gaat vervangen. De komschijven van deze expert komen van pas wanneer u bijvoorbeeld beton moet schuren. Het juiste gereedschap voor iedere taak vindt u in de webshop van Diacom.

Vraag advies aan deze specialist

Weet u niet zeker welk soort gereedschap u nodig hebt voor uw werkzaamheden? De experts van Diacom staan u graag te woord en voorzien u van professioneel advies. Zo weet u zeker dat u het juiste gereedschap aanschaft voor uw taak. Weet u welk soort diamantgereedschap, zoals een diamantzaagblad, u nodig heeft? Bestel deze dan eenvoudig online in de webshop van deze expert. U krijgt uw gereedschap dan vaak al binnen drie werkdagen binnen. De specialisten van Diacom staan voor u klaar!

https://www.diacom.nl/b2c/

Een sterk product op de markt brengen dankzij dit ontwerpbureau

Een nieuw product op de markt brengen vergt vaak een ingewikkeld proces waarbij vele facetten van productontwikkeling komen kijken. Om een product een groot succes te maken, is het inzetten van een ontwerpbureau om die reden een aanrader. Zo weet u dat er alles op alles gezet wordt om het beste resultaat te behalen, altijd met een professionele aanpak. Een van de onderdelen van het ontwerpproces is het technische aspect, waar vaak veel expertise bij komt kijken. Deze moeten onder meer in de huidige tijd passen en de gebruiksvriendelijkheid van het product optimaal bevorderen. Wilt u met een professioneel ontwerpbureau in zee gaan om uw product op een nauwkeurige manier voor te bereiden voor de lancering op de markt? Lencon is dan voor u het juiste adres!

Een proces dat nauwkeurig verloopt

Het ontwerpbureau Lencon heeft specialisten in dienst die precies weten hoe uw product op technisch vlak een voorsprong op de concurrentie kan creëren. Niet alleen alle technische aspecten van uw product worden grondig opgesteld en getekend, ook het kostenplaatje wordt goed voorbereid. Zo wordt voorkomen dat de kostprijs niet onverwacht hoog uitvalt en de nettowinst van uw product dus niet – ook niet bij een gunstige verkoop – tegenvalt. Al in een vroeg stadium adviseert Lencon u dan ook over de verwachte succesratio en geeft u nuttige suggesties voor eventuele verbeteringen tijdens het ontwerpproces. Zo wordt uw product door dit ontwerpbureau naar het hoogste niveau getild en wordt de productie zo rendabel mogelijk.

Detachering van experts in het vakgebied engineering  

Werkt u aan een project dat op korte termijn engineers vergt? Kies dan bij Lencon voor de detachering van professionals in engineering. Een detachering van engineering kan ook heel goed van pas komen wanneer u een tijdelijk tekort aan specialisten heeft in uw eigen bedrijf. Zo lopen uw projecten geen vertraging op. Lencon is dan ook hét adres voor detachering van krachten uit het vakgebied engineering. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met hen op of bezoek hun website.

Expertise in kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten behoort tot de meest geavanceerde technieken om kunststof elementen vorm te geven. Als afnemer heeft u grote voordelen bij dit concept, zoals vrijheid in het ontwerp en een voordelige manier van produceren op het moment dat u steeds meer af wilt nemen. Eveneens is deze vorm van spuitgieten de meest gebruikte verwerkingstechniek, afhankelijk van thermoplast kunststof en de matrijs. De matrijzen bepalen namelijk het ontwerp van uw kunststof product binnen het proces. Na afloop van de productie is vrijwel geen nabewerking nodig, enkel in speciale gevallen of wanneer u zelf een voorkeur heeft voor nabewerking.

Kunststof spuitgieten realiseert een topproduct

Kunststof spuitgieten is een geavanceerde techniek. Thermoplastische kunststoffen die hierbij worden gebruikt zijn onder meer ABS, polystyreen en polyamide. Deze elementen worden onder hoge temperaturen plastisch, waardoor deze kneedbaar worden en in speciale vormen kunnen worden gegoten. Voor dit laatste zorgt de matrijs. De matrijs is door de afnemer zelf vormgegeven. Het plastische element wordt in de matrijs gegoten en hier onder hoge druk tegen de kanten gedrukt, waar het kan stollen. Dit resulteert in een eindproduct waarbij vrijwel geen nabewerking vereist is. U kunt er als afnemer nog wel voor kiezen het element te bedrukken of te printen.

Een afgemeten resultaat

Het eindproduct heeft dankzij de matrijs een hoge mate van zekerheid dat de juiste vormen zijn gerealiseerd. Mocht het nodig zijn, dan kan worden gekozen voor een productierobot. Deze robot kan de producten tijdens het proces controleren op vorm, beschadigingen of afwijkingen. Zodoende kunnen kleine foutjes middels nabewerking worden rechtgezet. Het eindproduct is, ondanks het lichte materiaal kunststof, een stevig en robuust product. Naber Plastics is gespecialiseerd in deze productiemethode voor kunststof eindproducten. Wilt u verzekerd zijn van een product met de gewenste vormen én wilt u voordeliger uit zijn bij een groter volume? Dan is kunststof spuitgieten voor u dé geschikte methode.

https://naberplastics.com/