Risaco
Image default
Kinderen

Fietsen en bepaalde gezondheidsproblemen

Fietsen en bepaalde gezondheidsproblemen

Lichaamsbeweging is essentieel voor een goede conditie en een goede gezondheid. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het voorkomen van ernstige ziekten zoals obesitas, hartaandoeningen, kanker, geestesziekten, diabetes en artritis. Regelmatig fietsen is een van de meest effectieve manieren om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. Bovendien is fietsen een gezonde, low-impact vorm van lichaamsbeweging waar mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot oudere volwassenen, van kunnen genieten. Het is ook leuk, goedkoop en goed voor het milieu. Ook kun je je kind op een leuke manier stimuleren om te fietsen als vorm van beweging. Daarom heb je misschien een meisjesfiets 18 inch nodig om je kind voor het eerst te laten fietsen.

Obesitas en gewichtsbeheersing

Fietsen is een uitstekende manier om gewicht te verliezen of onder controle te houden, omdat het je stofwisseling verhoogt, spieren opbouwt en lichaamsvet verbrandt. Fietsen moet gekoppeld worden aan een gezond voedingsplan als je wilt afvallen. Volgens onderzoek moet je wekelijks minimaal 8.400 kilojoule (ongeveer 2.000 calorieën) verbranden door te sporten. Een uur fietsen verbrandt ongeveer 1.200 kilojoule (ongeveer 300 calorieën). Daarnaast wil je waarschijnlijk een rains tote bag om je benodigdheden droog en veilig op te bergen terwijl je op de fiets zit.

Hart- en vaatziekten en fietsen

Een beroerte, hoge bloeddruk en een hartaanval zijn allemaal soorten hart- en vaatziekten. Regelmatig fietsen verbetert en stimuleert je hart, longen en bloedcirculatie, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verlaagd. Bovendien maakt fietsen je hartspieren beter, verlaagt je hartslag in rust en verlaagt het de hoeveelheid vet in je bloed. Onderzoek toont ook aan dat mensen die met de fiets naar het werk gaan, twee tot drie keer minder vervuiling ervaren dan mensen die met de auto naar het werk gaan. Het zorgt ervoor dat hun longen beter werken. Een Deens onderzoek onder 30.000 mensen van 20 tot 93 jaar gedurende 14 jaar wees uit dat mensen die regelmatig fietsen, minder kans hadden op hartaandoeningen.

Kanker en fietsen

Onderzoekers hebben ook onderzocht hoe lichaamsbeweging kanker beïnvloedt, met name darm- en borstkanker. Onderzoekers hebben ontdekt dat je risico op het krijgen van darmkanker afneemt als je fietst. Er zijn aanwijzingen dat regelmatig fietsen het krijgen van borstkanker ook zou helpen verminderen.

Diabetes en fietsen

Het aantal mensen met diabetes type 2 stijgt, wat een groot probleem is voor de volksgezondheid. Men denkt dat mensen deze aandoening meestal krijgen omdat ze niet genoeg bewegen. Grootschalig onderzoek in Finland wees uit dat mensen die meer dan 30 minuten per dag fietsten 40% minder kans hadden om diabetes te krijgen.

Bot blessures, artritis en fietsen

Fietsen maakt je sterker, evenwichtiger en meer gecoördineerd. Het kan ook helpen voorkomen dat mensen vallen en botten breken. Als je artrose hebt, is fietsen een geweldige manier om aan lichaamsbeweging te doen, omdat het weinig belastend is en je gewrichten niet belast. Fietsen is echter geen gewichtdragende oefening, dus het helpt niet bij osteoporose, een ziekte die botten zwak maakt. Maak het fietsen compleet met een kapten and son bergen tas. Zo kun je al je spullen meenemen.