Risaco
Image default
Meubels

Hoe groot moet jouw bureau zijn?

Een bureau uitzoeken voor je kantoor thuis is niet zo makkelijk. Je moet verschillende zaken meenemen in het proces tot aanschaffen van een bureau. Zo is de kleur, de stijl, de soort, de hoeveelheid opbergruimte en de grootte erg belangrijk. Van te voren is het handig om voor je zelf een lijstje te maken met wensen. Door dit te doen kan je makkelijk filteren op de verschillende meubels sites die bureaus aanbieden. Er gaat veel tijd zitten in het kiezen van een bureau, veel mensen weten niet goed wat zij willen of wat past bij hun. Zo is de grootte van het bureau ook een belangrijke factor. Hoe groot moet een bureau zijn? Hoe hoog moet het bureau zijn? Dit zijn allemaal vragen waar mensen tegen aanlopen. Om je een beetje op weg te helpen is verder in dit artikel besproken waar je op moet letten, en welke groottes passen bij bepaalde mensen.

Ruimte van de kamer

Ten eerste is het belangrijk om op te meten wat past in de kamer waar het bureau zal worden geplaatst. Door dit op te meten kom je al meer te weten over hoe groot een bureau mag zijn. Ook is de vorm van het bureau hierbij belangrijk. Zo kan je ook een hoekbureau aanschaffen om optimaal gebruik te maken van de ruimte in de kamer. Ook zijn er bureaus met wielen die je na gebruik dus tegen de muur aan kan zetten. Zo heb je verschillende oplossingen voor kleine ruimtes.

Hoogte

De hoogte van het bureaublad ligt aan de lichaamsbouw van de desbetreffende persoon. Hoe groter je bent, hoe hoger het bureau moet zijn. Voor de gemiddelde lengte van 1 meter 75 tot 185 zijn de maten tussen de 70 en 76, maar ben je 2 meter, dan is het goed om al boven de 80 cm te zitten met het bureaublad. Voor kleinere mensen geldt ook dat je kleinere maten moet nemen. Een bureau dat voor iedereen perfect is, is een verstelbaar bureau. Dit is ideaal voor mensen die samen een bureau gebruiken, zo kan je gemakkelijk beide op de goede hoogte werken. Op de goede hoogte werken is heel belangrijk voor de zithouding die je hebt. Een slechte zithouding, en uren daar in zitten, kan zorgen voor gezondheidsproblemen. Zo komen rugklachten, nekklachten en muisarmen veel voor.

Lengte en breedte

De lengte en breedte van een bureau hangen veel af van de ruimte die je hebt in de kamer. Verder is het ook goed om te kijken naar wat je allemaal kwijt wilt op het bureau. Wil je bijvoorbeeld twee schermen, dan zal je automatisch een bredere en langere tafel moeten aanschaffen. Daarbij wil je waarschijnlijk ook een toetsenbord, muis en bijvoorbeeld boeken of papier kwijt kunnen. Het is goed om voor je zelf na te gaan wat je kwijt wilt. Er zijn tegenwoordig ook andere manieren om een bureau groter te maken. Zo heb je een bureau met uitschuifbaar tafelblad. Hier kan je een toetsenbord en muis al kwijt.

Bureau aanschaffen

Zoals eerder is gezegd, maak een lijstje. Kijk hoe groot het bureau kan zijn, wat zoek ik in een bureau en als laatste naar wat mooi kan staan bij de rest van het interieur. Een bureau kan duur zijn, maar je kan er ook hel lang mee doen.