Categoriearchief: Muziek

Radio stations in grote hoeveelheden

Er zijn ontzettend veel radio stations op de wereld en met de komst van het internet zijn ze vrijwel voor iedereen toegankelijk. Je kunt nu overal en online radio luisteren. Voor een hoop mensen is dit misschien niet heel interessant, maar er zijn natuurlijk ook mensen die het wel interessant vinden. Zo is het handig voor als je in het buitenland bent en je wilt toch even kunnen luisteren naar een radio station in je eigen land. Dit geldt natuurlijk ook voor andersom, zo kunnen mensen die hier wonen en vanuit het buitenland zijn gekomen toch luisteren naar de laatste informatie over hun eigen land.

Daarnaast zijn er ook een hoop andere verschillende muziek applicaties die je kunt gebruiken om van muziek te kunnen genieten. Niet alleen internet radio is er terug te vinden, maar ook andere soorten radio’s die zich aanpassen op welke muziek je zelf leuk vindt. Aan de hand van een systeem, waar je zelf aangeeft welke muziek je interessant vindt, past de afspeellijst zichzelf. De afspeellijst voegt dan zelf nummers doe die vergelijkbaar zijn met de nummers die jij interessant vind. Dit kun je dan ook de hele dag door luisteren.

Een andere optie is om te luisteren naar specifieke genres. Er zijn websites waar je gewoon kunt luisteren naar verschillende genres. Deze websites zijn ook een soort radio’s op zichzelf, maar spelen dan maar 1 soort muziek af. Dit is, als je heel erg geniet van een specifiek genre, natuurlijk ideaal, maar een beetje variatie kan voor veel mensen ook geen kwaad. Gelukkig heb je daar nog de internet radio voor en kun je ook nog gewoon muziek luisteren via je lokale radio station, waar je muziek kan luisteren die heel erg varieert per uur van de dag. Zo blijft het toch een beetje fris.

http://www.radioguide.fm