Rijbewijs ingevorderd vanwege rijden onder invloed van alcohol: wat nu?

Als u met te veel alcohol op achter het stuur gaat zitten, is het mogelijk dat wanneer u wordt gecontroleerd uw rijbewijs wordt ingevorderd. Het is immers hoogst onverantwoord om met alcohol op te gaan rijden. Als mens zijnde maken we echter allemaal fouten en daardoor kan het gebeuren dat u toch een keer met een glaasje te veel op bent gaan rijden. Als u dan aangehouden wordt kan het zo zijn dat uw rijbewijs ingevorderd wordt als de hoeveelheid alcohol in bloed 2,5 keer de toegestane norm overschrijdt. In deze gevallen kunt u een advocaat die is gespecialiseerd in verkeersstrafrecht inschakelen bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl om een klaagschrift in te dienen waarmee de kans dat u uw rijbewijs eerder terugkrijgt aanzienlijk wordt vergroot.

Hoe lang blijft uw rijbewijs ingevorderd als gevolg van rijden onder invloed van alcohol?

Is uw rijbewijs ingevorderd? Dan is het afhankelijk van een aantal factoren wanneer u deze weer terugkrijgt. Zo maakt het uit of u uw rijbewijs langer of korter dan vijf jaar geleden heeft behaald. Bij een beginnend bestuurder die het rijbewijs korter dan vijf jaar in zijn of haar bezit heeft ligt het maximale alcoholpercentage waarbij het rijbewijs ingevorderd wordt een stuk lager. Daarnaast is het van belang met wat voor factor u over de schreef bent gegaan. Hiervoor geldt, dat hoe meer alcohol u gedronken heeft, des te langer de rijontzegging duurt. Dit kan variëren van 6 maanden, oplopend tot maar liefst 18 maanden. Een advocaat bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u helpen om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.

Schakel een specialist in als uw rijbewijs is ingevorderd

Is uw rijbewijs ingevorderd? Dan is er iets aan de hand wat eigenlijk niet door de beugel kan. Ook veel te hard rijden is een reden om het rijbewijs in te vorderen. Wat de reden ook is, het terugkrijgen van uw rijbewijs kan een ingewikkelde procedure zijn als u niet op de hoogte bent van de geldende wetgeving en de paden die u kunt behandelen om deze eerder terug te krijgen. Wanneer u een gespecialiseerde advocaat inschakelt, kunt u misschien uw rijbewijs binnen 14 dagen terugkrijgen. Deze specialist in de vorm van een advocaat in het verkeersstrafrecht van Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl doet er alles aan zodat u uw rijbewijs snel terugkrijgt.