Risaco
Image default
Vakantie

Heerlijk op wintersportvakantie naar Tsjechie

Steeds meer wintersportliefhebbers hebben Tsjechië ontdekt als de ultieme wintersportvakantie. Behalve dat het prachtige land goedkoper is dan andere landen, is er door de oostelijke ligging kans op 90% sneeuwzekerheid. Wintersportvakantie Tsjechie heeft dan ook van alles te bieden, zoals: skiën, langlaufen, snowboarden en voor de allerkleinsten natuurlijk sleetje rijden! De wintersportvakantie in Tsjechie beginnen in december en eindigen in april.

Boheemse Woud en Reuzengebergte

Voor beginners en families is wintersportvakantie Tsjechie in het natuur beschermde Boheemse Woud en het Reuzengebergte een ware uitdaging. In het Reuzengebergte liggen skigebieden van net boven de 1000 meter, waaronder het bekendste skioord de Spinleruv Mlyn ligt. Daar kan iedereen genieten van 25 kilometer aan wintersport plezier, met tussenin een gezellig dorp. Moderne liften nemen u mee naar de leukste pistes, waar ze met sneeuwkanonnen in perfecte conditie worden gehouden. Andere steeds meer bekende wintersportvakantie in Tsjechie gebieden zijn: Harrachov, Certova hora en Benecko. In het Boheemse Woud zijn de Zelezna Ruda en Spicak de belangrijkste skigebieden.

Sfeer en cultuurbeleving

Wintersportvakantie Tsjechie is anders dan u gewend mag zijn als in de Alpen bijvoorbeeld. Het klimaat is zachter en het landschap lager. Toch vangen de bergketens veel sneeuw, wat komt door de Duitse en Poolse laagvlaktes. Toch komen de toppen niet boven de 1600 meter uit, wat voor ski- en langlaufliefhebbers betekent dat ze overal met gemak tussen de bomen door kunnen skiën en langlaufen. Tsjechië heeft veel chalet huisjes waar ook bepleisterde huizen tussen staan. In de wintersportvakantie Tsjechie worden veel van deze huizen verhuurd aan toeristen. U kunt zo de cultuur en sfeer van de bewoners van dichtbij beleven. De inwoners kunnen soms wat stug zijn, maar bent u eenmaal in het gezin opgenomen, dan staat hun hart ook voor u open.

https://www.tsjechiexperience.nl/wintersport-tsjechie

Gerelateerde artikelen

Genieten van een authentieke droomreis op maat

Vind Gezelligheid en Verwondering in de charmante stad Nice

Geloof staat centraal bij de rondreis door Israƫl