Risaco
Image default
Winkelen

Waarom elke koffieshop een koffiemolen zou moeten hebben

Koffiebonen moeten vers gemalen worden om een smaakvolle espressokop te maken. Hier komt een goede koffiemolen om de hoek kijken. Een koffiemolen is een essentieel onderdeel van het koffiebereidingsproces en is belangrijker dan alleen het vermalen van koffiebonen voor een espressoapparaat. Hieronder geven we 5 redenen waarom elke koffieshop een koffiemolen zou moeten hebben.

1. Versheid

De eerste reden is versheid. Koffiebonen beginnen steeds meer aroma te verliezen naarmate ze langer worden bewaard. Een koffiemolen helpt u bij het bewaren van versheid, omdat het tegelijkertijd de koffiebonen malen. Hierdoor wordt er geen aroma verloren.

2. Koffie met verschillende smaken

Met een koffiemolen kun je koffiebonen malen van verschillende afkomsten in verschillende grindgroottes. Dit betekent dat je verschillende smaken koffie kunt maken. Met een koffiemolen kun je bijvoorbeeld Colombiaanse koffiebonen met medium grof gemalen poeder maken voor een licht zoete smaak en ook een Espresso van Ethiopische koffiebonen met maar erg fijn gemalen poeder maken voor een sterke, intense smaak.

3. Kostenbesparend

Met een koffiemolen kun je gemalen koffiebonen kopen in plaats van al gesneden koffiebonen. Dit is goedkoper dan om al gesneden koffiebonen te kopen voor elke espressokop. Dit kan veel geld besparen op de lange termijn.

4. Kwaliteit

Koffiemolens zijn gemaakt met een aantal topkwaliteiten. Bijvoorbeeld, modernste technologie zorgt voor exacte malingsgeschiktheid, variabele malingsverdunning en voorgeeinstellingen voor grindgroottes. De meeste koffiemolens zijn ook uitgerust met extra kenmerken, zoals zelfinstellende maalrollen, automatische shut-off-functie en schoonmaakalarm.

5. HR-koffiebonen

Sommige koffiemolens hebben HR-koffiebonen die helpen om een gelijkmatig, heet en geroerd espresso-aroma te produceren. HR-koffiebonen malen koffiebonen op een constante temperatuur die wordt gecontroleerd. Dit helpt om het maximumaroma te behouden.

Conclusie

Tot slot kunnen we stellen dat een koffiemolen een veelzijdig en duurzaam apparaat is. Elke koffieshop zou een koffiemolen moeten hebben om vers gemalen koffie te maken voor heerlijke espresso’s, kwaliteit te garanderen en kosten te besparen op de lange termijn. Wil je meer lezen over koffiemolens? Bekijk dan eens de koffiemolen test op de Hobbykok Community website.