Risaco
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus wagnerianus palmboom

De palmboom behoort tot de Wagnerpalm en komt oorspronkelijk uit Japan. Deze palmboom is zelfs te vinden in het hoge Himalaya gebergte. Bovenop deze berg kan het hard regenen en vriezen; de palmboom past dus helemaal bij het klimaat van Nederland. Door het bonsai uiterlijk van de palmboom valt de palmboom echt op in jouw tuin. 

 

Populair

De palmboom is samen met de Trachycarus forunei één van de meest populaire palmbomen van dit moment. Een groot voordeel van deze palmboom is dat hij de vorst goed kan trotseren. De winters in Nederland kan deze boom dus prima overleven. De palmboom heeft wel wat extra aandacht nodig in de winter. Door gebruik te maken van warmtelinten of vliesdoekhoezen kom je al een heel eind. 

 

De groei 

Een grote variant van de Trachycarpus wagnerianus groeit wel 20 tot 30 centimeter per jaar. De groei vindt voornamelijk in de zomer plaats. In de winter houdt de palmboom een soort van winterslaap en groeien ze vrijwel niet. Hoe groter de palmboom is, hoe sneller hij gaat groeien. De Trachycarus wagnerianus kan tot wel zes meter hoog worden in de tropen. In Nederland wordt ze soms niet groter dan twee meter. De jonge palmbomen groeien vaak nog niet zo snel. Na een aantal jaren begint de groei pas echt op gang te komen. 

 

Verzorging 

De geschikte plek voor deze palmboom is niet heel moeilijk. Een plek in de zon of in de schaduw, het mag allemaal. Wanneer de palmboom goed in de grond staat en eenmaal goed is geworteld, hoeft de palmboom niet heel vaak meer water te hebben. In de zomer moet de palmboom wel extra water hebben. Ook in de pot moet de palmboom voldoende water hebben. Zorg voor gaten onderin de pot en hydrokorrels, zodat de wortels geen kans hebben om te gaan rotten. 

 

Assortiment 

In het assortiment bij MyPalmShop bevinden zich meerdere formaten van de palmbomen. De palmboom heeft hele stijve bladeren, waardoor hij is beschermd tegen de wind. De bladeren zijn donkergroen, rond en hebben een compacte vorm. Hierdoor heeft de palmboom een elegante uitstraling. 

 

https://www.mypalmshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Gebruiken van Ayahuasca

Hoe je voor te bereiden op een lange-termijn Internationale trip

Welke oprijplaten moet ik kiezen?