Risaco

Hoe werkt chip-tuning?

Hoe werkt chip-tuning? Het is gewoon de wijziging van een chip in een computer om het iets anders te laten doen. Het is gedaan met een softwareprogramma dat een chiptuner wordt genoemd. Hoe werkt een chip-tuner? Het heeft een reeks commando’s die worden toegevoerd aan de chip op wat te doen en wat te veranderen zoals de software wordt gemanipuleerd door de programmeur. De chip reageert dan door het opdracht te veranderen dat net is gegeven.

  

Er zijn verschillende chips die toegankelijk zijn en worden gewijzigd door een chiptuner. Enkele voorbeelden zijn microprocessors, logic-poorten en zelfs microsemblies zoals microboards. In het algemeen worden deze dingen gecontroleerd via digitale programma’s of instructies die via een seriële poort naar de computer worden verzonden. De tuner verandert deze programma’s of instructies om de chip te laten reageren op een bepaalde manier waarop de programmeur het verwacht.

De computer reageert door de staat van de chip te veranderen op basis van wat net is veranderd.

 

Hoe weet een tuner waar de bewegingen van de microchip wijzen? De tuner moet verschillende factoren bepalen, waaronder de huidige positie van de microchip, de hoek waarop de chip is, en de oriëntatie van de chip. Met deze factoren kunnen de computer het gewenste commando naar de chip sturen en het antwoord krijgen dat gewenst is. Deze opdrachten kunnen variëren van het wijzigen van de snelheid van een motor om de LED aan en uit te draaien.

 

Waarom wil iemand chips wijzigen? Een reden is dat iemand een product kan hebben dat ze verkopen die een prestatieverbetering moet hebben. Een andere reden is dat iemand misschien een nieuwe computer bouwt en ervoor te willen zorgen dat ze niet te veel tijd en moeite zullen verspillen door de originele chip in de chip-set met volledige capaciteit te hebben. Nog een andere reden om een chip-tuner te gebruiken, is als u een oudere computer bezit die niet de optimale prestaties van de chips binnen krijgt.

Door de verschillende chips handmatig aan te passen, kunt u heel dicht bij het optimale prestatieniveau dat u wilt.

 

Hoe werkt chip-tuning als er meer dan één chip is? Als meer dan één chip wordt gebruikt bij het maken van de computer, wordt het proces een beetje ingewikkelder. Een gemeenschappelijke methode is om de chips in groepen van vier te breken en ze op de oscilloscoop te plaatsen. Dit veroorzaakt de uitvoer van elke chip om te variëren om het volledige bewegingsbereik weer te geven dat de chip in staat is. Nadat dit wordt bereikt, kan de tuner bepalen welke van de chips uit balans zijn en moet worden aangepast.

 

Hoe werkt chip tuning in omgekeerde volgorde? Als de uitvoer van de chip niet is uitgelijnd met het ingangssignaal, is het uitgangssignaal ook niet correct. Om dit te corrigeren, moet een wiskundig algoritme worden gebruikt om het verschil tussen de twee signalen te vinden. Met deze informatie kan de tuner bepalen welke chip moet worden aangepast en dat alleen moet worden gelaten. Wanneer alle chips op hun piekniveau werken, loopt de computer veel soepeler en presteert ook op het hoogste niveau.

Vraagt ​​u zich af wat ChipPerformance.nl chiptuning voor uw voertuig kan betekenen? Klik hier