Risaco
Image default
Beauty en verzorging

U kunt uw dierbare op verschillende manieren herdenken

 

Gedenken met een gedenksieraad

De wijze waarop we overleden dierbaren herdenken is in de loop der tijd gewijzigd. Waren vroeger vooral forse urnen met as in huis in de mode vandaag de dag zijn vooral subtiele kleinere urnen en gedenkartikelen populair. Steeds vaker kiest men tegenwoordig voor gedenksieraden. In een speciaal sieraad verwerkt men een deel van de as van de dierbare overledene. Het is een elegante, erg persoonlijke herinnering die tastbaar is vormgegeven. Uw dierbare draagt u letterlijk met u mee. Wat zijn de mogelijkheden van gedenksieraden? We geven u hieronder een opsomming:

 

De as-hanger

Een as-hanger is een van de meest gekozen gedenksieraden vooral vanwege het gemak en de dagelijkse toepassing als sieraad op uw kleding. Een as-hanger bevat zoals de naam al doet vermoeden als in een de vorm van een hanger. U kunt dit sieraad naar uw wens laten vormgeven om het extra persoonlijk te maken. Denkt u maar eens aan een zilveren sieraad met de vorm van een hart, ster, vogel etc. , Hierin wordt een beetje as van de dierbare overledene gestopt. In plaats van zilver of goud kunt ook aan meer moderne materialen denken zoals een combinatie van als glas en rvs.

As verwerkt in glas geeft prachtige kleine luchtbelletjes.

Maar voor welk materiaal u ook kiest, daarmee creëert u een werkelijk uniek en zeer persoonlijk sieraad dat u dagelijks kunt combineren met uw garderobe. Het as-sieraad vult u zelf met as of laat dit doen door een (glas)kunstenaar of edelsmid.

 

Een as-ring

Ook een as-ring is populair en veel gedragen gedenksierraad. Met een as-ring kunt u veel kanten op, het aantal mogelijkheden is eindeloos. Als uw overleden dierbare uw partner was, zou u de as-ring als trouw of vriendschapsring kunnen dragen. Een (as-) ring symboliseert de band en de verbondenheid tussen u en uw partner die de dood overstijgt. In een as-ring is een beetje as van de dierbare verwerkt.

 

Een as-armband

Een andere bijzondere wijze om as en daarmee herinneringen van uw dierbare te bewaren en dagelijks met u te dragen is een armband waarin as van uw dierbare verwerkt is.

De vormgeving, materiaal en kleur van de as-armband bepaalt u samen met de (glas) kunstenaar of edelsmid. Het is een prettig gevoel om uw dierbare dichtbij u (letterlijk bij de hand) te hebben. Een voordeel van een as-sieraad is dat hoewel er as in is verwerkt niemand dat ziet. Alleen u en de naasten met wie u dit gedeeld heeft weten dat het een gedenksierraad betreft.

 

 

Een as-bedel

Een bedelarmband is een armbandje waaraan kleine voorwerpjes (bedels) worden gehangen. De naam stamt af van het gebruik dat wie de armband wilde bekijken, dat moest “betalen” door er een nieuw extra bedeltje aan te hangen. Dit “betalen om te kijken” werd bedelen genoemd.

Een as-bedel is een liefdevol aandenken waarin as verwerkt zit van dierbare. De as-bedel kunt u eenvoudig als een extra bedel aan uw bedelarmband met andere bedels bevestigen. U kunt natuurlijk slechts één bedel aan de armband dragen. Bij de juwelier zijn heel uiteenlopende ontwerpen van kettingen te vinden waar u makkelijk bedels aan kunt bevestigen. Ook vindt u daar bedels die u met as van uw dierbare kunt vullen. Vraag advies aan uw juwelier.

 

Liever een gedenkteken?

In een as-sieraad past natuurlijk maar een heel klein beetje as. Na een crematie gaat de rest van de as in een tijdelijke urn. U kunt de as in een mooie passende urn stoppen en deze thuis bewaren of begraven in een zogenaamd urnengraf. Het urnen graf– een graf waarin men een of meerdere urnen kan begraven  – is steeds gewilder aan het worden.

Voor het urnengraf kunt u een gedenkteken of afscheidsmonument laten maken. Memorabel kan uw gewenste afscheidsmoment samenstellen, waarbij altijd rekening gehouden wordt met uw wensen.

U heeft de keuze uit verschillende materialen en toepassingen en kunt het  afscheidsmoment heel persoonlijk laten maken. Wilt u u meer informatie? Of wilt u mij  direct inschakelen voor het maken van een persoonlijk gedenkteken? Neemt u dan contact met mij op.

Memorabel Afscheidsmonumenten

Als grafkunstenaar nodig ik nabestaanden graag uit om actief mee te denken en helpen bij het ontwerpen van een persoonlijk afscheidsmonument of gedenkteken.

 

Jeroen Stok van Memorabel maakt stijlvolle en bijzondere grafkunst. Ook bijzondere en eigentijdse gedenktekens voor een kindergraf of een babymonumentje. Hij ontwerpt monumenten die aansluiten bij uw verhaal, wensen en eisen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van RVS, corten of glas? Bekijk de website of maak een afspraak. Bel 0320-218676 of mail info@memorabel.nl.

Met aandacht en respect vertaalt Jeroen Stok uw wensen zorgvuldig in een bijzonder en uniek gedenkteken. Gratis vrijblijvend advies over een persoonlijke grafsteen of grafmonument. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismaking.

Jeroen Stok

Jeroen is beeldhouwer en ontwerpt naast grafkunst ook RVS sculpturen en tuinbeelden. Gestileerde moderne kunstwerken die een opvallend lichte en positieve uitstraling hebben.

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

 

#grafsteen, #graf, #grafzerk, #begraafplaats, #kerkhof, #uitvaart, #grafmonument, #grafkunst #monument, #holocaust, #JeroenStok #as-sieraad, #as-ring, #gedenksteen, #gedenkteken

https://www.memorabel.nl/