Risaco
Image default
Dienstverlening

Op zoek naar de beste cursus lassen voor beginners?

Wie wilt starten met een cursus lassen voor beginners, kan soms door de bomen het bos niet meer zien door het grote aanbod dat beschikbaar is. Bent u benieuwd naar wat de belangrijkste aspecten zijn om op te letten? Dat is of de cursus erkend is door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Waarom dat zo belangrijk is leest u hieronder.

Waarom een cursus lassen voor beginners gecontroleerd moet zijn door het NIL

Het instituut voor lastechniek is een betrouwbare naam binnen de technische wereld, en houdt zich binnen Nederland bezig met alle bedrijven die lassen. Zo ook met bedrijven die een cursus lassen voor beginners aanbieden, zoals Bronckhorst Lastechniek in Nunspeet, Gelderland. Het NIL controleert bestaande cursussen voor lassen ieder jaar op de volgende punten: kwaliteitsbeheersing, lesmateriaal, opleidingsplan, accommodatie van de cursus, opleidingsniveau en ervaring van docenten, aanwezige en gebruikte lasapparatuur en gebruikte proefstukken. Als de cursus op al deze punten goed scoort, krijgt de lasschool een NIL-certificaat, waarmee het de professionaliteit en betrouwbaarheid van de cursus kan aantonen. Heeft een lasschool het certificaat eenmaal binnen dan blijft dit voor onbepaalde tijd geldig, mits ieder jaar opnieuw aan de voorwaarden wordt voldaan.

Zo werkt een beginnerscursus lassen in de praktijk

Een cursus lassen voor beginners duurt bij Bronckhorst Lastechniek in Nunspeet, Gelderland, tussen de 18 en 22 weken, waarbij u elke week één avond lessen volgt. Deze avonden duren zo’n drie uur, van 18.30 uur tot 21.30 uur, en bestaan uit theorie- en praktijklessen. De cursus start één keer per half jaar, waardoor u tweemaal de mogelijkheid heeft in te stappen. Dan kunt u nog kiezen tussen vier verschillende lastechnieken: MIG/MAG-lassen, TIG-lassen, booglassen en autogeen lassen. Doordat de eerste twee technieken het meeste voorkomen, worden deze cursussen aangeraden aan echte beginners. Alle vier de cursussen worden bij een goede afloop afgesloten met een certificaat, waarmee u aantoont zelfstandig te kunnen lassen.

https://lastechniek.com/