Risaco
Image default
Dienstverlening

Voorzetramen aankopen

Wilt u uw woning renoveren, of hebt u een nieuwe woning gekocht en moet u daar nog ramen inzetten? In die gevallen kan het aan te raden zijn om voorzetramen aan te kopen. Misschien heeft u daar nog nooit van gehoord, maar voorzetramen kennen veel krachtige voordelen alwaar u van kunt profiteren. In dit artikel bespreken wij de verschillende voordelen van voorzetramen, zodat u er een goed beeld van krijgt.

 

Energiebesparend

Een belangrijk voordeel van de ramen is dat ze energiebesparend zijn. Uw ramen zijn dan namelijk beter geïsoleerd, wat natuurlijk weer als voordeel met zich meebrengt dat u maandelijks minder geld kwijt bent. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu. U bent ongetwijfeld op de hoogte van de hedendaagse klimaatproblematieken. Iedereen moet bijdragen aan een beter klimaat en door het aankopen van deze ramen bespaart u geld op de energie en draagt u bij aan een beter klimaat.

 

Veiliger voor inbrekers

Een ander voordeel van deze ramen is dat het veilig is voor inbrekers. U kunt dan genieten van de extra bescherming dat het voorzetraam biedt. Met een enkelglasraam kan een inbreker gemakkelijk een raampje intikken. Het is dus ideaal, zeker als u bijvoorbeeld in een huis woont dat inbraakgevoelig is, vanwege de plaats of omwille van een andere reden.

 

Bestaand constructie blijft onaangetast

Een ander positief punt aan deze ramen is dat de bestaande constructie onaangetast blijft. Veel mensen laten de ramen monteren, omdat het huidige glas bijvoorbeeld niet vervangen kan worden. Dit kan met de constructie van de kozijnen te maken hebben, maar ook wanneer het huis wordt gezien als monumentaal erfgoed. Als u dan toch wil profiteren van een raam met dubbelglas, dan kunt u dus voor de voorzetramen gaan.

De ramen staan ook bekend om hun duurzaamheid. Voorzetramen van uitstekende kwaliteit gaan minstens 15 jaar mee. Bij veel bedrijven kunt u overigens ook profiteren van garantie. Dus mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan wordt dit gratis vergoed en dat is natuurlijk ook een fijn idee. Dan bent u uiteraard toch wat geruster.