Risaco
Image default
Dienstverlening

Wat is de rol van de bedrijfsmakelaar?

Een bedrijfsmakelaar is de tussenpersoon tussen verhuurders en huurders. Zij werken altijd met het doel de beste resultaten voor hun cliënten te behalen, maar de rol en de prioriteiten van makelaars variëren, afhankelijk van de pool van de transactie waarin zij optreden.

Een makelaar die werkt voor een verhuurder die zijn eigendom wil verhuren, houdt zich bezig met het op de markt brengen van de ruimte, het vinden van huurders en het onderhandelen over het beste financiële rendement.

Het is de taak van makelaars die namens huurders werken om de ideale ruimte te vinden die groei kan bieden voor het bedrijf van de klant.

In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten bedrijfsmakelaars en hoe hun verantwoordelijkheden kunnen verschillen. Kijk hier eens naar!

 

Bedrijfsmakelaars die voor verhuurders werken

Deze makelaars zijn vertegenwoordigers van de verhuurder en streven naar de best mogelijke deal voor hun cliënten.

Een verhuurder met ruimte te huur zal zijn eigendom adverteren met de hulp van een makelaar, bekend als een “exclusieve makelaar,” die vervolgens zal werken om gekwalificeerde huurders te vinden die geïnteresseerd zijn in het huren van de ruimte.

 

Bedrijfsmakelaars die werken voor huurders

Dit type makelaar, die de huurder vertegenwoordigt, werkt aan de beste deal voor een commerciële ruimte die voldoet aan de behoeften van de huurder.

Deze professional kan objectiever advies geven bij het zoeken naar kantoor- of winkelruimte, aangezien hun eventuele commissie niet gebonden is aan een geadverteerd pand.

Een makelaar die exclusief voor een huurder werkt, kan ook helpen met enkele van de lastigere aspecten tijdens de onderhandelingen over een huurovereenkomst, door verborgen clausules, kosten en mogelijke onvoorziene problemen te vermijden.

Nadat het huurcontract is ondertekend, ontvangt de vertegenwoordiger van de huurder gewoonlijk een commissie van de verhuurder, die de marktwaarde volgt.

 

Onroerend goed makelaars die werken voor verhuurders en huurders

Op markten waar het aanbod schaars is en zelfs op sommige grote markten is het gebruikelijk dat makelaars zowel het onroerend goed vertegenwoordigen als er reclame voor maken, afhankelijk van de gelegenheid in kwestie.

Zij werken als tussenpersonen tussen huurders en verhuurders om te helpen bij het vinden en verhuren van commercieel onroerend goed, en voldoen aan een wettelijke verplichting om bij alle transacties het beste resultaat voor hun cliënten te behalen.

Gerelateerde artikelen

IJzerwarenwinkel.org heeft artikelen op voorraad en kan snel leveren

Bereik een gezond binnenklimaat met cellulose isolatie

Cadeau voor afscheid groep 8