Risaco
Image default
Eten en drinken

Shoarma bereiden kan maar op één manier!

Shoarma vlees wordt aan een spit geregen en voor zeker een dag gegrild. De commerciele grillen (en sommige huis grillen ook) hebben een verticale spit. Dit maakt het iets lastiger om het vlees te snijden met keukenmessen.

Shoarma komt van het Turkse woord voor draaien, vanwege de manier waarop het draait terwijl het kookt. Het is een langzaam kook proces, dit geeft shoarma de onmiskenbare smaak wat mensen over de hele wereld liefhebben!

Speciaal ontworpen Shoarma messen maken het eenvoudiger om gelijke stukken vlees van het spit af te snijden. Hoewel er veel messen beschikbaar zijn op deze markt, is een Sabatier mijn absolute favoriet. Voordat we daar naar over gaan, moeten we even de voordelen van een goed scherp geslepen mes bespreken.

Essentieel: Een Scherp Geslepen Mes

Een scherp mes zal je vlees nettere sneden geven. Dit zorgt er niet alleen voor dat het spit er mooier uit blijft zien, maar verhoogt de kwaliteit van de shoarma ook enorm. De shoarma zal namelijk langer sappig en mals blijven, omdat het vlees een stuk compacter blijft. Grove sneden zullen namelijk sneller uitdrogen.

Zoek daarom een goede slijpsteen uit voordat je overgaat naar het snijden van je shoarma. Slijp beide kanten van je mes even kort. Een combinatie steen is een goedkope uitweg om je shoarma mes scherp te maken. Deze winkel heeft de juiste slijpstenen om jouw mes te slijpen.

Shoarma wordt vaak in grote hoeveelheden van het spit afgesneden. Grote messen en speciale shoarma zagen worden gebruikt om het vlees van het spit af te snijden, maar een goed scherp geslepen is ook essentieel.

Als je het goed gebruikt, dan zijn deze messen een veiliger alternatief, dan de elektrische zagen en grote messen, omdat je handen niet meer in de buurt van het spit hoeven te komen.

Eet Shoarma samen of alleen

Dus als je verlangt naar shoarma vlees van de beste kwaliteit, vers en volgens de beste bereiding, dan is een scherp mes een must. Proef de Meditereaanse keuken van dichtbij, alleen of met vrienden of familie. Shoarma geeft altijd een gezellige sfeer voor een ontspannen eetgelegenheid. Maak shoarma en laat het water in je mond lopen van verlangen, eet het samen met kebabs en falafel.

https://www.adola.nl/