Risaco
Image default
Gezondheid

Gezonde tanden zijn van essentieel belang

Een goed gebit is heel erg belangrijk. Het is ook van hoge urgentie dat je tanden naar behoren werken. Niet alleen zodat het eten beter vermalen en dus beter verteerd wordt, maar ook zodat je woorden goed uitspreken kan. Het is dus van belang dat er niet te veel haken en ogen aan je gebit zitten. Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan, twee keer per dag te poetsen, regelmatig te flossen en na te spoelen met mond water. Op deze manier zorg jij ervoor dat je tanden voldoen aan de randvoorwaarden van een gezond gebit.

Het is belangrijk dat je naast mooie tanden een goede kaakstand hebt. Het komt vaak voor dat er een kleine afwijking plaats vindt in de kaakstand. Dit zorgt niet vaak voor problemen, maar je kan het beter preventief behandelen dan achteraf. Bij kinderen groeien de kaken namelijk nog. Het is in dit geval niet moeilijk om de kaakstand te veranderen. Door een beugel te plaatsen veranderd de kaak stand automatisch. Bij volwassenen ligt dit anders. Hun kaak groeit niet meer en het is dus niet mogelijk om deze al groeiend te laten verander. Er moet dan vaak een vrij gecompliceerde operatie plaatsvinden om de kaakstand te veranderen. 

Als je nou niet goed voor je tanden zorgt kan het zo zijn dat een extractie kies moet plaats vinden. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Als eerst kan het zijn dat je kies rot is en niet meer naar behoren functioneert. Als het dan niet verwijderd wordt kunnen de tanden gaan ontsteken. Maar het kan ook zijn dat je een verstandkies trekken moet. Deze kiezen komen pas door als je ongeveer 25 jaar oud bent en kunnen ervoor zorgen dat de tanden naar elkaar toe gedrukt worden. Dit kan een pijnlijk proces zijn en de kiezen worden daarom regelmatig verwijderd.

http://orfeokliniek.nl