Risaco
Image default
Woning en Tuin

Hoe ga je een vogelhuisje kopen

Hoe ga je een vogelhuisje kopen

Wanneer je wilt dat er meer vogels in jouw tuin gaan nesten dan moet je uiteraard een vogelhuisje kopen, maar er is nog aardig veel keus wanneer het gaat om vogelhuisjes, dus hoe kies je eigenlijk de beste. Wij hebben enkele tips voor jou voor het vogelhuisje kopen.

Kies welke vogels je in jouw tuin wilt

Sommige vogels hebben een groter vogelhuisje nodig dan andere, het is dus wel handig om te weten welke vogels er bij jou in de buurt voorkomen en welke je hiervan graag in jouw tuin wilt hebben. Hier kun je dan uit bepalen hoe groot het vogelhuisje moet zijn bijvoorbeeld, maar ook hoe groot de invliegopening moet zijn. Behalve de grootte van het vogelhuisje bepaalt het ook hoe open hij moet zijn. Voor sommige vogels moet het vogelhuisje erg open zijn terwijl hij voor een andere soort compleet beschut moet zijn.

Hoeveel vogels wil je in jouw tuin hebben?

Je kunt natuurlijk maar één vogelhuisje nemen, maar vaak is het veel leuker om meerdere vogelhuisjes te kopen zodat een hele kolonie vogels zich in jouw tuin kan nesten. Wanneer je dit doet is het ook belangrijk dat je de vogelhuisjes niet te ver uit elkaar plaatst, al is te dichtbij ook niet de bedoeling. Dit geldt voor de huismus bijvoorbeeld, van wie je de vogelhuisjes 20cm uit elkaar kunt hangen. Voor vogels die niet in kolonies leven moet er minimaal 10m als het dezelfde soort zijn en 3m als het een andere soort is tussen zitten.

Wanneer je met de bovenstaande vragen rekening houdt kun jij het vogelhuisje kopen wat het beste bij jou past waardoor jij de vogels in jouw tuin krijgt die jij er graag wilt hebben, zonder dat je er te veel moeite voor doet. Bezoek onze webshop voor meer tuinartikelen, wij hebben meer dan 2500 artikelen die wij uit voorraad direct kunnen leveren.

 

 

https://www.kemerinktuintrends.nl/dier-agrarisch/tuinvogels/vogelhuisje-kopen.html