Risaco
Image default
Woning en Tuin

Nieuwe houten jaloezieën voor je woning

Heb je net een nieuwe woning en ben je bezig met de inrichting van je huis? Dan kan het verstandig zijn om te kijken naar raambekleding voor je ramen. Met de juiste raambekleding kan je een gezellige sfeer geven aan je inrichting en kan dit het ook afmaken. Zo kan je kijken naar houten jaloezieën en het nut ervan. Met houten jaloezieën zorg je ervoor dat je de mogelijkheid hebt om ze te sluiten en te genieten van je privacy. Ook kan je ervoor kiezen om ze juist open te laten zodat je naar buiten kan kijken. Daarnaast kan je met de jaloezie ook de lichtinval bepalen die binnen in je huis komt. Zo kan je overdag het zonlicht naar binnen laten komen en kan je in de avond ze sluiten. De natuurlijke uitstralingen van de houten jaloezieën zijn een groot pluspunt en kunnen voor een rustige sfeer zorgen. Deze jaloezieën kosten een stuk meer dan de andere omdat het moeilijker is om te maken. Let goed op de maat die je koopt want hij moet natuurlijk wel in je raam passen. Je kan ze eventueel op maat laten maken bij een bepaalde aanbieder.

 

Voordelig alternatief, pvc jaloezie!

Heb je geen groot budget en wil je als nog een prachtige jaloezie uitkiezen? Dan kan je kijken naar een ander materiaal en dan kom je als snel uit bij een pvc jaloezie. De houten variant kost meestal een stuk meer en is voor veel mensen dan niet handig. De pvc jaloezie is dan een stuk goedkoper en hier heb je veel opties mee. Zo kan je de kleuren gemakkelijk veranderen en kan je kiezen voor iedere kleur. Daarnaast is het met pvc handig dat het onderhoud eenvoudig is. Dit komt doordat de pvc-lamellen glad zijn en daarom kan je gemakkelijk met een doekje de stof eraf halen. De kosten van een pvc jaloezie zijn een stuk lager. Bij een jaloezie is het wel van belang dat je deze op maat laat maken zodat hij ook in je kozijn past. Wees wel voorzichtig met het open maken en dicht maken van de jaloezie, zo kan deze sneller kapot gaan dan de houten versie.

 

Gordijnen

Een andere optie binnen de raambekleding is dan gordijnen, zo kan je met gordijnen de sfeer in je huis goed veranderen. En kan je door middel van meerdere kleuren de inrichting van je huis een samenhangend geheel maken. Daarnaast biedt een gordijn je ook meerdere voordelen. Zo kan het zorgen dat het warmer wordt in je huis, dit komt door de isolatie die in gordijnen zit. De gordijnen zijn ook makkelijk te gebruiken doordat je ze horizontaal moet openmaken en dichtmaken. Als het donker wordt kan je ervoor kiezen om je gordijnen dicht te doen zodat je meer privacy hebt.