Risaco
Woning en Tuin

Waarom een huis verkopen terughuren slim is!

Het concept van een huis verkopen en terughuren bestaat al erg lang, mensen in Frankrijk en Duitsland maken hier al lange tijd gebruik van. Het is een slim iets, in deze blog zal ik even kort aan jullie uitleggen hoe zoiets nu in zijn werk gaat en wat de voordelen ervan zijn. Er zijn veel organisaties waar je het huis kunt verkopen en terughuren, Thuisborg is een van de betere in zijn branche ook hier zal ik het over hebben in deze blog.

De voordelen van een huis verkopen en terughuren

De meest voornaamste reden waarom mensen hun huis verkopen en terughuren is dat het vermogen wat in het huis zit als deze in bezit is natuurlijk niet te gebruiken is voor andere doeleinden. Mensen verkopen dan hun huis en huren het terug om weer beschikking te hebben over het vermogen van de waarde van het huis. Het is eigenlijk een beetje vreemd concept als je erover nadenkt, maar het is zowel voor de verkoper als voor Thuisborg lucratief, ondanks dat de hypotheekrente op dit moment historisch laag ligt. Het is altijd beter om vermogen te hebben om dit vervolgens te kunnen beleggen of investeren in andere zaken vanuit het motto ‘geld maakt geld’. Een gekocht huis is natuurlijk fijn, de vaste lasten van een hypotheek liggen natuurlijk lager dan die van een huurhuis, maar ik hoop dat ik duidelijk heb gemaakt dat met het vermogen wat hierdoor vrijkomt het rendement wel weer behaald kan worden met andere dingen mits dit goed wordt besteed. Dit concept is dus bij Thuisborg te realiseren.

Thuisborg vertelt u meer

Bij Thuisborg zijn er veel mensen in dienst die u nog veel meer kunnen vertellen over een huis verkopen en terughuren, het is slim om met hen de dialoog aan te gaan om te bekijken of het voor u geschikt. Tijdens de kantooruren kunt u altijd bellen om vragen te stellen of aangekondigd langskomen om een bakje koffie te drinken. Ook staat er op de website veel informatie die u zou kunnen helpen met het maken van een beslissing.