Risaco
Image default
Woning en Tuin

Waarom het kiezen van het juiste deurbeslag zo belangrijk is

De deurkruk is als een ambassadeur voor architectuur: het geeft ons een eerste indruk van het gebouw en moet zorgvuldig gekozen worden. Deurklinken en deurbeslag zijn voor ons vanzelfsprekend en alomtegenwoordig. Vaak nemen we ze zelfs niet eens bewust waar. Heel verkeerd, want zelfs als je een handvat aanraakt, laat het handvat een indruk op ons achter en wordt ons gevoel van leven beslissend beïnvloed.

Deurbeslag is een echte designambassadeur en kan het gebouw of de inrichtingsstijl benadrukken en karakteriseren. We vertellen je hier welke grote invloed deze kleine metalen elementen hebben op het interieur en op ons en welke reeks van chique en ongebruikelijke modellen er zijn.

Antieke en retro deurklinken

Volledig op de sporen van het verleden: Originele deurklinken en beslag uit vroegere tijden worden met de hand gemaakt en vertellen het verhaal van het huis. Deze handgemaakte metalen deurklinken beloven iets spannends en liefdevols. Ouder deurbeslag en deurklinken zijn vaak unieke stukken.

Kleine kunstwerken op zich. Dergelijke modellen zien er bijzonder mooi uit op gerestaureerde deuren. Ideaal als dergelijke details in een gebouw bewaard kunnen blijven. Maar je kunt ze ook vinden bij gespecialiseerde antiquairs.

Modern deurklinken

Moderne interieurs verschuilen zich graag achter de prachtige deuren van een appartement in een oud gebouw. Het is geen stijlbreuk als de deuren en deurklinken uit de tijd van de bouw van het huis stammen, maar de interieurdecoratie volgt een heel andere richting.

Deurgrepen in industriële look

Typisch voor de industriële stijl zijn schuifdeuren in schuurdeurstijl, met duidelijk geaccentueerde metalen deurklinken en beslag, met zichtbare rails boven de deur – allemaal in de look van smeedijzer. Industrieel ogende schuifdeuren passen ook goed bij de Scandinavische inrichtingsstijl.

Zwart metalen beslag op de deurvleugels en zwart beslag in de badkamer vullen elkaar aan. De Industrial Look laat de deurklinken mooi uitkomen. Buisdelen, zichtbare schroeven en robuuste oppervlakken kenmerken de stijl.

Moderne deurklinken

Moderne deuren worden vaak gekenmerkt door plafondhoge deurvleugels en eenvoudig deurbeslag. Deze woonkamer kan worden bereikt via een zeer gereduceerde, van vloer tot plafond houten vleugeldeur. De deurklinken zijn onopvallend bevestigd als langwerpige stroken van hetzelfde materiaal.

Nieuwe beslagtechnologieën die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld, maken moderne details in de deurplanning mogelijk: de deurvleugels zijn, gelijk met het deurkozijn – binnen en buiten. Scharnieren zijn ook vaak verborgen tussen deurblad en kozijn in moderne interieurs.

Deurklinken en sleutelrozetten zijn ontworpen in een moderne stijl, recht en zonder franje. Zelfs de handgreeprozetten en slotvleugels kunnen vlak in het deurblad worden geïntegreerd.

https://www.deurklinken.com