Risaco

Wat zijn schuifpuien?

Een opkomende trend, schuifpuien, maar wat is het nu eigenlijk, wat zijn de voordelen en voor wie of waar is het geschikt? Dit zijn vragen waar jij een antwoord op hebt nadat je deze blog gelezen hebt, eerst zal ik kort uitleggen wat schuifpuien precies zijn en waar deze het beste te verkrijgen zijn. Schuifpuien zijn eigenlijk gewoon lange uitschuifbare deuren van glas en hierom een kozijn. Een groot raam is het eigenlijk, er zijn schuifpuien in alle soorten en maten, maar bij Schipper Ede worden de meeste verkocht van ongeveer vier meter breed. Dit betekent dat de doorgang tussen kamer en achtertuin ongeveer vier keer zo groot wordt als hier voorheen een normale deur stond.

Het grote voordeel van schuifpuien

Schuifpuien hebben veel voordelen, de eerste heb ik de alinea hierboven eigenlijk al voorgekauwd, de doorgang tussen de woonkamer en de tuin wordt veel groter, er zijn gelukkig nog een aantal andere voordelen aan schuifpuien. Bij Schipper Ede is mij verteld dat als de schuifpui gemonteerd wordt in de juiste richting dat er veel meer zon binnenkomt dan voorheen. Dit komt natuurlijk omdat schuifpuien grotendeels van glas gemaakt zijn, ik hoef u niet uit te leggen dat er door glas meer licht komt dan door een betonnen muur. Het gevolg hiervan is dat er een stuk meer gezelligheid in huis komt en de uitstraling een stuk vrolijker wordt. Naast de praktische voordelen komt er dus meer positiefs bij kijken, veel mensen hebben dit besef niet voorafgaand aan de koop van schuifpuien, daarom schrijf ik deze blog om jullie te informeren.

Advies nodig?

Bij Schipper Ede zijn verschillende mensen in dienst die u kunnen voorzien van deskundig advies op gebied van schuifpuien, deze mensen hebben al jarenlange ervaring in hun vak en weten er hierdoor alles van. Indien u zich dus goed wil laten informeren kunt u een keer langskomen in de showroom van Schipper Ede, ook kunt u de website bezoeken om een beeld te krijgen van hoe schuifpuien er nu precies uitzien. Er is hier veel relevante informatie te vinden en dus ook veel foto’s.