Risaco
Woning en Tuin

Wortels coniferen verwijderen

Bij het verwijderen van coniferen is het ook zinvol om de wortels van de coniferen te verwijderen. Wanneer u de wortels laat zitten en op de plek van de coniferen een schutting plaatst zouden er verzakkingen kunnen ontstaan. Dat komt doordat niet verwijderde wortels na het verwijderen van de coniferen zullen wegrotten. De lege plekken worden vervolgens gevuld met zand. Deze verzakkingen ontstaan ook wanneer u op de plek van de coniferen tuinbestrating gaat aanleggen. Zorg er dus voor dat wanneer u uw coniferen laat verwijderen u ook de wortels van de coniferen laat verwijderen. Daarmee voorkomt u een hoop problemen in de toekomst. Omdat veel mensen niet weten hoe ze coniferen en de wortels van coniferen moeten verwijderen zoeken ze online veel naar wortels coniferen verwijderen. Dat is ook meteen de reden waarom wij deze pagina hebben geschreven. U vindt hier praktische tips die u kunnen helpen.

Gebruik een stobbenfrees om de wortels van coniferen te verwijderen

Wanneer u het echt goed wilt doen dan is het aan te raden om een stobbenfrees in te huren. Let wel op dat het bedienen van een stobbenfrees nog best complex kan zijn. Eigenlijk is er voor het bedienen van een stobbenfrees ervaring nodig. De meeste mensen besteden dit dan ook uit aan een hoveniersbedrijf of een andere specialist die in het bezit van die kennis is.

Het verwijderen van de wortels met een stobbenfrees kent een aantal grote voordelen. Het klinkt wellicht vreemd maar een stobbenfrees kan tot ongeveer 30cm a 50cm onder de grond werken. Aan het uiteinde van de machine zit een grote frees die alle wortels kan verpulveren. De verpulverde delen zijn zo klein dat deze eenvoudig verteren en niet voor verzakkingen zullen zorgen.

Graaf de coniferen uit en verwijder deze met wortels en al

Sommige tuinen kunnen geen toegang verlenen aan een stobbenfrees. Indien dat het geval is zit er niets anders op dan de coniferen met wortels en al uit de grond te trekken. Daarvoor moeten de wortels eerst uitgegraven worden en met een handzaag doorgezaagd worden. Deze methode is helaas niet zo efficiënt, maar wanneer er geen andere optie mogelijk is dan zal deze methode ingezet moeten worden. 

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-verwijderen/