Risaco

Een rieten dak, voor iedereen een mogelijkheid

Het was iets wat vroeger vooral terug te vinden was op de wat goedkopere segment huizen. Tegenwoordig is het voornamelijk terug te vinden op de wat duurdere segment huizen. Het gaat hier om het rieten dak. Vroeger was dit een van de meest goedkope oplossingen op het gebied van dakbedekking. Tegenwoordig moet een rieten dak aan bepaalde dingen voldoen, waardoor het allemaal vaak wat duurder is. Daarnaast is een rieten dak haast niet terug te vinden op huurhuizen, tenzij het er al op ligt. De woningstichting laat het vaak niet zomaar toe dat er op een van de huizen een rietendak gelegd word, omdat dit weer complicatie kan geven met andere huizen.

Als je een koopwoning hebt dan is het vaak geen probleem om een rieten dak te laten leggen. Een rieten dak gaat meestal wel aardig wat jaren mee, maar vaak wel minder lang dan een pannen dak. Bij de aanschaf van een rieten dak moet je er ook rekening mee houden dat het dak bijgehouden wordt. Anders kun je het binnen enkele jaren weer opnieuw leggen, want een rietendak is veel vatbaarder voor alle invloeden van buitenaf. Daarnaast kan er alg en mos op komen waardoor je dak gelijk een stuk minder lang mee gaat. Het is ook belangrijk op welke hoek het dak gelegd wordt, een dak dat met een hoek van 45 graden gelegd wordt gaat namelijk een stuk langer mee dan een dak dat op een andere hoek gelegd wordt.

Voor de beste adviezen en informatie kun je het beste gebruik maken van een bedrijf dat er verstand van heeft en dat de rieten daken zelf legt. Zo weet je zeker dat je de juiste informatie hebt en weet je precies wat er bij jouw huis past. Ga dus op zoek naar een goed rietdekkersbedrijf voor meer informatie.

http://www.rietwerk.nl