Risaco

Budgetcoach

Financiële problemen, onverwachte kosten, financiële tegenvallers. Hoe gaat u hier mee om?  Voorkomen is beter dan genezen en zeker als het gaat om uw portemonnee. Veel mensen zijn geraakt door de crisis. Die nu al bijna 8 jaar voortduurt. Nederlanders in het algemeen zijn goede spaarders, maar een crisis van 8 jaar is niet ingeschat. Inmiddels gaat het beetje bij beetje beter met de economie in ons land. De nasleep van zo’n economische periode kan nog lang zijn. Bij veel mensen is de spaarpot op. Hoe krijgt u het allemaal weer financieel op de rit?

Een budgetcoach kan u hier bij helpen. Het opzetten van een goed plan, adviseren in de vaste lasten en besparingen in kaart brengen. Dat zijn onderdelen die aanbod komen wanneer een budgetcoach ingezet wordt. Het leven wordt duurder en de inkomsten dalen. Het gevolg daarvan is dat de buffer ( het spaargeld) gebruikt moet worden om het leven te kunnen leiden zoals dat was. In veel gevallen duurde het echter zo lang dat de inkomsten lager waren dan de uitgaven zodat er veel mensen in de financiële problemen zijn gekomen. De buffer is op. De hypotheek of huur kan niet meer betaald worden doordat één van de tweeverdieners is ontslagen. Een hoge hypotheek rente, twee auto’s op de weg en kinderen. Hoe kan er goed geleefd worden met al deze financiële veranderingen? Het kan zeker, alleen moet er wel iets drastisch veranderen.

Eerst is het zaak om in kaart te brengen wat de inkomsten van het huishouden zijn en de uitgaven(vaste lasten). In een jaarplan wordt dan duidelijk waar de pijnpunten liggen en waar er gesneden kan worden. Kunnen de inkomsten verhoogd worden, of moeten de vaste lasten omlaag. Uiteraard wordt er gekeken naar de gezinssituatie en de toekomst. Voor elk gezin is een ander plan nodig om het allemaal goed leefbaar te houden. Een budgetcoach adviseert, helpt en controleert. Lees verder

Een plan opzetten kan beter worden gedaan door een persoon die geen deel uit maakt van de familie. Een onafhankelijke persoon waar geen vooroordelen zijn t.o.v. de keuzes die gemaakt kunnen worden over bezuinigingen. Tijdens het opstellen van een financieel plan met de budgetcoach is het geven en nemen voor het hele gezin. Bewust boodschappen doen, minder uitstapjes, één auto weg doen en misschien zelfs verplicht verhuizen. Het laatste wordt in de meeste gevallen niet direct meegenomen. Het meest waardevolle voor het hele gezin.

Steek uw hoofd niet een zand wanneer het een tijd minder gaat financieel gezien. Maar schakel een budgetcoach in om dit te voorkomen. Voor alle hulp bij school.

http://www.brandmerck.nl