Risaco
Vakantie

Visum Turkije aanvragen

Op vakantie naar Turkije
Het is weer zomer! Dat betekent dat duizenden Nederlanders en Belgen weer vertrekken richting het zuiden; en groot gelijk hebben ze! Naast de populaire vakantielanden zoals Italië, Spanje en Frankrijk, behoort het land Turkije ook zeker tot de top 5 vakantiebestemmingen. De meest populaire badplaatsen in Turkije zijn onder andere Antalya, Alanya, Bodrum, Marmaris en Side. Elk jaar weer tijdens de zomerperiode zitten de hotels en appartementen gevuld met toeristen die komen genieten van de zon, zee en strand. Voordat u kunt genieten van uw vakantie, is het goed om een aantal dingen te weten over het reizen naar Turkije.

Reizen naar Turkije
Turkije ligt ongeveer op 3000 kilometer afstand van Nederland en België. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat de meeste mensen met het vliegtuig naar Turkije gaan. Er gaan dagelijks vluchten vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en vaak ook Maastricht en Rotterdam. Wanneer mensen een all-inclusive vakantie boeken, zit de vlucht er vaak bij. Indien u zelf het hotel boekt, moet u vaak ook de vliegticket apart erbij boeken.

Voorbereid op reis
Wanneer u Turkije als Nederlander of Belg binnen wil komen, bent u verplicht om in het bezit te zijn van een visum. Dit visum heeft u ongeacht uw vervoermiddel altijd nodig. Er is echter één uitzondering; en dat is wanneer u met een cruiseschip in Turkije aankomt en de boot niet verlaat of de stad waar de boot staat niet verlaat. In andere gevallen dus wel.

Aanvragen visum voor Turkije
Het aanvragen van een visum Turkije kan tegenwoordig alleen nog maar online. Het visum wordt dan ook wel een e-visum genoemd. U kunt dit e-visum rechtsstreeks via de Turkse overheidswebsite aanvragen op www.evisa.gov.tr De kosten bedragen $ 20,70. Het nadeel is echter wel dat er geen Nederlandstalige telefonische ondersteuning beschikbaar is en u niet via iDeal of MisterCash kan betalen. Voor € 24,95 kunt u daarentegen gewoon betalen via iDeal of MisterCash en telefonische ondersteuning krijgen in uw eigen taal.

Hoe werkt het aanvragen van een Turks visum?
Bij het aanvragen van een Turkije visum is het uitermate belangrijk dat u de juiste gegevens invult. Wanneer u niet de correcte gegevens invult, is uw evisum ongeldig.

Stap 1. Als eerste vult u uw aankomstdatum in en adresgegevens. Uw aankomstdatum is gelijk aan de geldigheidsdatum van uw visum. Verder vult u gegevens in zoals uw voornamen, achternaam, geboortedatum en geboorteplaats. Deze gegevens moeten overeenkomen met uw paspoort of ID-kaart. In het geval dat u (als vrouw) getrouwd bent, kunt u het gedeelte “e/v” weglaten. U dient dan alleen uw eigen achternaam op te schrijven en niet die van uw echtgenoot.

Stap 2. Indien u alle gegevens correct heeft ingevuld, kunt u de aanvraag laten controleren en verdergaan naar de betaling. Bij de betaling heeft u de keuze om te betalen via iDeal, handmatige overboeking of MisterCash.

Stap 3. Na het betalen van uw visum is het aanvragen gelukt! U ontvangt nu het e-visum binnen 24 uur in uw mailbox en indien gewenst via de post.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen