Risaco
Image default
Auto

Autoraces zijn niet niks

Een bijzonder soort wagen gebruikt voor de sport is de racewagen. L vroeg nadat de auto was uitgevonden begonnen mensen wedstrijdjes te houden wie er het hardst kon rijden. één van de eerste snelle auto’s was ontworpen en gebouwd door Adam Opel uit Duitsland. Hij werd bestuurd door Jorns. Hij verbrak het record met 180 kilometer per uur. Hij begon er wedstrijden mee te rijden in 1919.  

De bugatti type 29 was een sigaarvormige Italiaanse auto gebouwd om te racen. Het was een belangrijke auto die voor altijd een keerpunt zou zijn in de geschiedenis. Het was de eerste gestroomlijnde auto ooit. Hij was bedoeld voor de grote grand-prix races. De uitlaat van de auto stak uit zijn staart. 

Deze dagen heb je de nieuwste, meest moderne auto’s zoals een FerrariPorsche of een Lamborghini. Deze kunnen snelheden halen van soms wel 320 kilometer per uur. Moderne formule één wagens halen soms zelfs de 400 kilometer per uur. er bestaan zelfs auto’s die nog twee of drie keer zo snel gaan. Ze hebben een raketmotor waarmee ze een snelheid kunnen opbouwen van niet minder dan 1200 kilometer per uur. Met deze voertuigen worden de serieuze records gebroken. Ze gaan sneller dan het geluid. In Nederland zal je er niet veel aan hebben. Hier sta je vooral in de file. 

Er komen steeds mooiere, handigere snufjes in de auto’s van nu. Je kan je telefoon opladen in de auto, makkelijk parkeren met de handsfree optie of makkelijk achteruit rijden met een goede achteruitrij camera. Deze achteruitrij camera’s worden ook steeds verder uitbereid. Bij de beste achteruitrijcamera zie je van boven af waar je rijdt en welke kant je op moet. In de toekomst zullen er nog veel meer opties en nieuwtjes komen dat dat er al zijn en de snufjes van nu zullen ook weer geüpdatet worden. 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl