Risaco
Image default
Auto

Zichtoplossingen voor in het verkeer

Nu de zomer is aangebroken, vertrekken we met zijn allen het liefst naar een ver lang, waar we kunnen genieten van tropische temperaturen en onbekende culturen. Toch nemen we maar al te graag ons hele hebben en houwen mee in een camper of caravan, zodat we alsnog ons eigen stulpje hebben in het onbekende land. Tegenover het voordeel dat we onze eigen plek hebben, staat dat we ook een lange rit moet maken in een warm voertuig. Hoewel dit in de eerste instantie geen problemen hoeft op te leveren, is het van groot belang om over de juiste veiligheidsmiddelen te beschikken om veilig de weg op te kunnen gaan.

Specialist op het gebied van voertuig- en verkeersveiligheid Van Zwitserland verdiept zich doorlopend in geavanceerde zichtoplossingen in het verkeer. Om te beginnen met het beperkte zicht aan de zijkanten van grote voertuigen, waaronder vrachtwagens en campers. Onoverzienbare gevaren in het verkeer ontstaan namelijk in situaties waarin erg beperkt zicht is aan de zijkanten van het voertuig. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van beperkt zicht in combinatie met wachtende fietsers voor het stoplicht naast één van deze gigantische voertuigen of in combinatie met inhalende auto’s op de snelweg. Belangrijk is dus dat je over frontcamera’s beschikt of aanvullende zijspiegels hebt, waarmee je beter zicht krijgt op de situatie en gevaren voor kunt zijn. Daarnaast is het een uitstekend idee om een achteruitrijcamera vrachtwagen aan te schaffen, wanneer je je regelmatig in dit voertuig bevindt. Deze geavanceerde achteruitrijcameras hebben als groot voordeel dat je wactende auto’s of fietsers achter jouw vrachtwagen of camper direct opmerkt, wat veiligheid in het verkeer doet toenemen.

Herken jij de gevaren op de weg of wordt jij zelf beperkt in jouw zicht? Bezoek dan snel de website van zichtspecialist Van Zwitserland en laat je informeren door onze experts!

https://www.vanzwitserland.nl/