Risaco
Image default
Bedrijven

De beste tips om elektra aan te leggen

Elektra is zo belangrijk geworden dat het bijna onmogelijk is om nog zonder te leven, je wilt daarom ook dat je elektra van goede kwaliteit is. Om goede elektra te hebben is het belangrijk dat de elektra goed is aangelegd, de elektra wordt namelijk verspreid doore elektradraden. Wanneer er een fout zit in de elektradraden kan de elektra niet goed worden verspreid, de elektra wordt bijvoorbeeld minder goed verspreid door oude elektra draden. Wanneer je elektra te oud is kan dit het beste laten renoveren. Het renoveren van de elektra kun je zelf doen maar kun je ook laten doen door een elektricien. Wanneer je zelf met de elektra aan de gang gaat staan hieronder wat handige tips die je misschien kunnen helpen. 

Zet de hoofdschakelaar uit

Het wordt door veel mensen vaak nog vergeten om de hoofdschakelaar uit te zetten, dit is echt super gevaarlijk. De meeste ongelukken met elektra ontstaan ook doordat mensen vergeten de hoofdschakelaar om te zetten. Door de hoofdschakelaar uit te zetten schakel je namelijk alle elektra uit, hiermee voorkom je dus ook dat je een schok krijgt wanneer je aan de slag gaat met de elektra. 

Houd je altijd aan de kleurcodes 

Wanneer je met de elektra aan de slag gaat zie je dat de draden allemaal andere kleuren hebben, elke kleur draad heeft zo zijn eigen taak. Deze kleurcodes zijn bedacht zodat er veiliger met elektra gewerkt kan worden, je kunt hierdoor namelijk zien wat de draden doen en op welke draden spanning staan. Door je aan de kleurcodes te houden zorg je ervoor dat je zelf veiliger te werk gaat en dat de mensen die na jou aan het werk gaan ook veilig kunnen werken. De kans op ongelukken met de elektra wordt hierdoor dus ook verkleind.