Risaco
Image default
Bedrijven

Rijschool Oosterhout

Een autorijschool, motorrijschool of overige rijscholen helpen je om een rijbewijs te halen. Dit rijbewijs heb je in Nederland nodig om de weg op te gaan. Door middel van een rijopleiding, die bestaat uit een reeks met rijlessen word je klaargestoomd voor je rijexamen. Een voorbeeld van een rijschool is Rijschool Oosterhout.

 

Onderzoeken

Het CBS heeft een onderzoek gedaan naar de hoeveelheid mensen met een rijbewijs in Nederland. Hieruit bleek dat op 1 januari 2021 er ruim 11,4 miljoen mensen zijn met een Nederlands autorijbewijs. Dit aantal is vijf procent hoger dan 5 jaar geleden. In de leeftijdsgroep 70 tot 75 jaar nam het autorijbewijsbezit het meeste toe, hier steeg het aantal met 42 procent.

 

Er is wel een daling te zien bij het aantal rijbewijzen bij 17- jarige. Je mag namelijk vanaf die leeftijd beginnen aan je rijbewijs. Deze daling had voornamelijk te maken met de coronacrisis. Doordat jongeren niet op examen konden, moesten ze heel lang wachten. De wachtrij was op een gegeven moment 150.000 jongeren lang. In 2021 is deze wachtrij gelukkig weggewerkt en kunnen jongeren sneller hun rijbewijs halen.

 

17- jarige met een rijbewijs

Als je 17 jaar bent en je hebt je rijbewijs gehaald, mag je nog niet meteen zelfstandig de weg op. Er moet een ervaren mobilist met je mee. Dit kan bijvoorbeeld je vader, moeder, broer of zus. Hier zitten wel een paar regeltjes aan vast; deze persoon moet minimaal 5 jaar in bezit zijn van een Nederlands personenautorijbewijs, moet minimaal 27 jaar oud zijn, mag vier jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad, mag vier jaar voor aanvraag van een begeleiderspas geen alcoholcursussen hebben gehad, moet een geldig rijbewijs kunnen tonen en mag niet onder invloed zijn van alcohol of geneesmiddelen tijdens het begeleiden.

https://rijschoolbreda.nl/rijschool-oosterhout/

Gerelateerde artikelen

Een printer op het kantoor

Kies voor een Stackdoor van hoge kwaliteit

Zonnepanelen plaatsen op het dak? Voordelige zonnepanelen bij Soloya.be