Risaco
Image default
Industrie

Expertise in kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten behoort tot de meest geavanceerde technieken om kunststof elementen vorm te geven. Als afnemer heeft u grote voordelen bij dit concept, zoals vrijheid in het ontwerp en een voordelige manier van produceren op het moment dat u steeds meer af wilt nemen. Eveneens is deze vorm van spuitgieten de meest gebruikte verwerkingstechniek, afhankelijk van thermoplast kunststof en de matrijs. De matrijzen bepalen namelijk het ontwerp van uw kunststof product binnen het proces. Na afloop van de productie is vrijwel geen nabewerking nodig, enkel in speciale gevallen of wanneer u zelf een voorkeur heeft voor nabewerking.

Kunststof spuitgieten realiseert een topproduct

Kunststof spuitgieten is een geavanceerde techniek. Thermoplastische kunststoffen die hierbij worden gebruikt zijn onder meer ABS, polystyreen en polyamide. Deze elementen worden onder hoge temperaturen plastisch, waardoor deze kneedbaar worden en in speciale vormen kunnen worden gegoten. Voor dit laatste zorgt de matrijs. De matrijs is door de afnemer zelf vormgegeven. Het plastische element wordt in de matrijs gegoten en hier onder hoge druk tegen de kanten gedrukt, waar het kan stollen. Dit resulteert in een eindproduct waarbij vrijwel geen nabewerking vereist is. U kunt er als afnemer nog wel voor kiezen het element te bedrukken of te printen.

Een afgemeten resultaat

Het eindproduct heeft dankzij de matrijs een hoge mate van zekerheid dat de juiste vormen zijn gerealiseerd. Mocht het nodig zijn, dan kan worden gekozen voor een productierobot. Deze robot kan de producten tijdens het proces controleren op vorm, beschadigingen of afwijkingen. Zodoende kunnen kleine foutjes middels nabewerking worden rechtgezet. Het eindproduct is, ondanks het lichte materiaal kunststof, een stevig en robuust product. Naber Plastics is gespecialiseerd in deze productiemethode voor kunststof eindproducten. Wilt u verzekerd zijn van een product met de gewenste vormen én wilt u voordeliger uit zijn bij een groter volume? Dan is kunststof spuitgieten voor u dé geschikte methode.

https://naberplastics.com/

Gerelateerde artikelen

Wat een specialist tegen dieselmotoremissie kan doen

Het beste diamantzaagblad koopt u bij deze specialist

Wat moet je allemaal weten over fijnstof?