Risaco
Image default
Mode en Kleding

Feitjes over rugzakken

Je ideale rugtas vinden is als je ideale spijkerbroek vinden – onmisbaar, comfortabel en net het grote item dat je in je collectie nodig hebt. Net zoals films onvolledig zijn zonder popcorn, voelt een dagelijkse bedrijvigheid superonvoldoende zonder een legendarische rugzak om mee te nemen.

Een goede rugzak is als je stevige, betrouwbare vriend – waar je op kunt rekenen voor alles wat je nodig hebt en die je go-to is op de juiste plaats & het juiste moment. Hier zijn wat minder bekende leuke weetjes over de geliefde rugzak die we super interessant vinden:

Een rugzak wordt ook wel een ‘rugzak’, ‘knapzak’ of meer recent ‘boekentas’ genoemd.
De term ‘rugzak’ werd voor het eerst bedacht in de jaren 1910.

Vóór de jaren 1910 was het gebruik van een rugzak voor academische doeleinden praktisch ongehoord en het meest gebruikelijke gebruik was voor reizen. Hoewel we tegenwoordig een rugzak wel op grote schaal gebruiken voor wandelen, trektochten en reizen, is hij nog veel populairder in scholen en hogescholen voor het vervoeren van boeken, schrijfgerei en benodigdheden.

De eerste rugzak met rits werd uitgevonden door ‘Gerry Outdoors’ in 1938.

Algemeen wordt aangenomen dat een rugzak-achtige structuur voor het eerst lang geleden ontstond, in de tijd van het voor Christus, omdat op een gegeven moment de behoefte ontstond om voorwerpen te kunnen dragen terwijl je ook handenvrij kon blijven. Handenvrij blijven betekende dat je kon jagen, landbouwactiviteiten verrichten, reizen en met de wereld omgaan, terwijl je ook iets essentieels of wezenlijks bij je had. Het helpt ook dat de rugzak als concept het gewicht eerlijker over beide schouders verdeelt, zodat hij gemakkelijk te dragen is. De rugzak werd geboren uit de pure behoefte aan zijn functie.

En hier zijn we vandaag – een rugzak is nog steeds de beste manier om dingen te dragen, of je je nu over een langere afstand verplaatst of iets zwaarders draagt dat meer steun nodig heeft, Al die jaren later blijft de aantrekkingskracht van een rugzak dezelfde – zijn ontzagwekkende functie is ongeëvenaard.