Risaco
Mode en Kleding

Vriendschapsringen in een relatie

Toen de vriendschapsringen voor het eerst op de markt kwamen waren ze bedoeld voor vrienden en was het vooral gericht op tieners. Naarmate de Nederlandse cultuur veranderde gingen de vriendschapsringen ook een andere rol spelen.

In het begin waren vriendschapsringen van rond een gulden of vijf. Tieners kochten het voor hun beste vrienden en dit was het idee erachter ook. De grote doelgroep en consumenten waren dan ook tienermeisjes. Dit veranderde wel in de loop van jaren en begonnen tieners ook aan hun vriend of vriendin vriendschapsringen te geven.

Na een tijd werd het gewoon om in een relatie vriendschapsringen aan elkaar te geven. De vriendschapsringen kwamen nu ook in goud en zilver. De prijzen liepen dan ook erg hoog op met het hoogtepunt nu. Anno 2017 bestaan er vriendschapsringen dat honderden euro’s kosten. Nu worden ze ook door volwassenen in relaties gekocht en aan elkaar gegeven.

Het heeft tot een bepaald hoogte de trouwringen vervangen doordat steeds minder mensen trouwen. Het symbolisme van de vriendschapsringen is wel hetzelfde geworden als die van trouwringen. Het staat voor de liefde en de oneindige cirkel. Liefde kent immers geen begin of een einde zoals het geval is met een cirkel van de vriendschapsringen.

lucardi.nl

names4ever.nl