Risaco
Image default
Mode en Kleding

Hoe kiest u een rugzak uit?

De capaciteit en de transportcapaciteit van een rugzak zijn vermeld in liters. Deze waarde geeft duidelijk aan hoeveel ruimte het draagsysteem biedt. Dit maakt het makkelijker voor u om in te schatten wat u erin kunt opbergen. Informatie over hoogte, breedte en diepte is vaak minder zinvol, omdat veel modellen conisch of rond van vorm zijn. Dit maakt het moeilijk in te schatten hoeveel bagage je in je rugzak kunt meenemen.

Bij normale dagrugzakken voor volwassenen is tussen de 20 en 30 liter voldoende. Een grote reis- of wandelrugzak kan een volume hebben van ongeveer 60 liter, zodat alles van een tent tot een slaapmat zijn plaats kan vinden in en op de rugzak. Vooral trekking-, wandel- en buitenrugzakken hebben meestal veel gespen en/of haken aan de buitenkant, die extra mogelijkheden bieden om blikjes, flessen of de slaapzak vast te maken.

Kleine rugzakken zoals dagrugzakken of notebookrugzakken hebben meestal alleen schouderbanden. Zorg ervoor dat ze voldoende breed, ergonomisch gevormd en aangenaam gewatteerd zijn. Een stevig rugpand beschermt ook uw rug. Voor uw draagcomfort is het prettig als de rugbekleding luchtcirculatie toelaat zodat u niet te snel een zweterige rug krijgt. Naast de schouderbanden hebben grote trekking- en buitenrugzakken meestal een borstriem om de schouderbanden op hun plaats te houden en het gewicht van de schouders te verdelen over verschillende punten.

Een belangrijk onderdeel van een hoogwaardig draagsysteem is ook de heupgordel. Hierdoor verschuift het gewicht naar de heup- en bekkenbotten en wordt de gevoelige wervelkolom ontlast. De bekkengordel moet precies ter hoogte van de heupbotten rusten. Om het betreffende rugzakmodel optimaal aan te passen aan uw lichaamsgrootte, hebben hoogwaardige rugzakken de mogelijkheid om de hoogte van het draagsysteem te variëren en deze perfect aan te passen aan uw individuele lichaamsgrootte.

 

Gerelateerde artikelen

Horecakleding geeft uw bedrijf uitstraling

Vriendschapsringen in een relatie

Feitjes over rugzakken