Risaco
Image default
Vervoer en transport

5 fouten die gemaakt worden bij het zelf verhuizen

Vijf fouten bij een doe-het-zelf verhuizing

Heeft u een verhuizing voor de deur staan? Wilt u kosten besparen en het liefst zelf de verhuizing regelen, dan hangt het succes van uw verhuizing van verschillende factoren. De afstand tussen de twee woningen, het aantal spullen dat u heeft, uw verhuiservaring, uw organisatietalent en het aantal mensen dat kan helpen zijn allemaal factoren die uw verhuiservaring bepalen. Verhuizen is nooit gemakkelijk, maar met de juiste voorbereidingen kun je de grootste verhuisproblemen voorkomen.
Lees hieronder de vijf meest voorkomende fouten die gemaakt worden door doe-het-zelf verhuizers.

Zelf verhuizen is goedkoop

Veel mensen denken dat ze goedkoper uit zijn als ze zelf verhuizen. Dit is echter niet altijd het geval, maar kan verschillen per huishouden. Doe eerst een zorgvuldige analyse van uw persoonlijke situatie. Een doe-het-zelf verhuizing kan zeker voordeliger zijn als u binnen dezelfde woonplaats verhuist, een klein huishouden heeft, hulp krijgt met de verhuizing en u al verhuiservaring heeft. Maar daarbij vergeten ook veel mensen die zelf verhuizen dat ze kosten in rekening moeten brengen voor verpakkingen, de huur van verhuismateriaal, een verhuisverzekering en transportkosten zoals benzine en maaltijden tijdens de verhuizing. Bereken het totaalplaatje voordat u beslist alles zelf te doen.

Denken dat u tijd genoeg heeft

Tijdmanagement is ontzettend belangrijk bij een verhuizing. Denken dat u tijd genoeg heeft, met name voor het inpakken, is een van de grootste fouten die veel doe-het-zelvers maken. Maak een lijstje met alle taken die gedaan moeten worden en schrijf op de kalender wanneer welke taak wordt uitgevoerd. Het meest tijdrovende gedeelte van de verhuizing is het inpakken van uw spullen. Bij het maken van de planning dient u meer tijd in te plannen voor het inpakken dan u denkt nodig te hebben, want meestal valt dit erg tegen. Begin zo snel mogelijk met de voorbereidingen en doe elke dag iets om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Zo verliest u geen tijd of geld op de verhuisdag zelf.

Onderschatten van verhuisblessures

Tijdens een doe-het-zelf verhuizing riskeert u verscheidene soorten blessures. Het verpakken, tillen en dragen van meubels en huishoudelijke spullen kan makkelijk misgaan. Daarom hebben professionele verhuizers hebben een training gehad om dit soort blessures te voorkomen. Denk goed na voordat u iets optilt als het gevaarlijk lijkt en bekijk of er andere opties zijn om dit voorwerp te verplaatsen. Gebruik een steekwagen waar mogelijk en zorg voor de juiste tiltechnieken. Er mag niets in de weg liggen wanneer u voorwerpen verplaatst. Daarbij dient u stevige schoenen en handschoenen te dragen en gebruikt u altijd geschikt verpakkingsmateriaal. Overweegt u goed of u toch niet liever een professioneel verhuisbedrijf wilt inhuren, wanneer u het volgende gaat verhuizen:
– een groot aantal grote meubelen of speciale objecten (een piano bijvoorbeeld)
– breekbare, waardevolle spullen. Denk aan antiek of voorwerpen met een emotionele waarde
– één of meerdere zware keukenapparaten (zoals een koelkast of afwasmachine)
– extreme weersomstandigheden tijdens de verhuizing waardoor u meer risico´s op blessures loopt.

U kunt het wel alleen

Nogmaals, denkt u goed na voordat u beslist om zelf te verhuizen.
Terwijl de afstand tussen de woningen, uw verhuiservaring en de grootte van uw huishouden allemaal van invloed zijn op de grootte van uw verhuizing moet u zich ook bedenken of uw vrienden en familie echt tijd hebben om u te helpen. Plan alles ruim op tijd en vraag uw vrienden en familie dan ook ruim van tevoren of zij kunnen helpen op de geplande datum. Wacht hier niet mee tot het laatste moment om teleurstelling te voorkomen. Wees open met uw vrienden en familie over wat u verwacht tijdens de verhuizing en bedenk ook een plan B voor het geval uw hulptroepen zijn verhinderd.

Inschatten van het type verhuiswagen

U zal van tevoren goed moeten inschatten hoe groot de verhuiswagen is die u nodig hebt. Een te grote verhuiswagen kost onnodig extra geld en kan uw spullen beschadigen, omdat deze heen en weer gaan schuiven tijdens te verhuizen. Een te kleine verhuiswagen daarentegen gaat u ook extra geld kosten, omdat u hiermee meerdere keren op en neer moet rijden. Niet alleen de huur van de wagen kan oplopen maar ook de benzinekosten.

Wilt u liever toch hulp van een professioneel verhuisbedrijf? Neemt u dan gerust contact op met onze verhuizers van Snelle Jongens!

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/

Gerelateerde artikelen

Aanhanger gebruiken? Onderdelen die niet mogen ontbreken

Hoe modelspoorlandschap te maken

Verhuisbedrijf GoedkoopVerhuizen regelt jouw verhuizing