Risaco
Image default
Vervoer en transport

Aanhanger gebruiken? Onderdelen die niet mogen ontbreken

Voor het gebruik van een aanhanger zijn er verschillende onderdelen die niet mogen ontbreken. Dit zijn onderdelen die voor de veiligheid zorgen maar ook voor de functionaliteit en het gebruik. Als je dus een aanhanger aanschaft moeten een paar onderdelen op de aanhanger zitten volgens de regels en zijn er andere onderdelen die belangrijk zijn. Hieronder wordt verteld welke onderdelen voor de aanhanger jij nodig kan hebben.

Verlichting

In de regels staat aangegeven dat bepaalde verlichting aanwezig moet zijn op de aanhangwagen. Zo moet een aanhanger twee achterlichten, kentekenverlichting, remlichten en richtingaanwijzers hebben. Daarnaast zijn er ook reflectoren nodig aan de achterkant, voorkant en zijkant. Als je deze lichten hebt dan kan het ook goed zijn om bescherming voor deze lichten aan te schaffen. Webshops bieden vaak achterlichtbescherming aan in verschillende vormen en groottes.

Remmen

Ook hiervoor zijn verschillende onderdelen te krijgen. Denk hierbij aan remschoenen, remkabels, wiellagers, wielremmers en een oplooprem. Al deze onderdelen zijn belangrijk voor het remmen van jouw aanhangwagen. Als deze onderdelen zijn versleten kan dit er voor zorgen dat uw aanhanger niet remt.

Aanhangernet

Tegenwoordig is het verplicht om een aanhangernet te gebruiken. Er zijn regels voor de aanhanger zelf, maar ook voor de inhoud van de aanhanger. Zo mag de inhoud niet te zwaar zijn, en moet je er ook voor zorgen dat de inhoud uit de aanhangwagen valt tijdens het rijden. Een aanhangernet kan je makkelijk aanspannen over de aanhanger. Wel zijn er twee verschillende soorten te krijgen in verband met de spullen die je vervoert. Vervoer je tuinafval dan is een fijnmazig aanhangernet een goede optie. Vervoer je stoelen of andere meubels dan is een grofmazig aanhangernet het perfecte net.

Disselbak

Een disselbak wordt ook wel een opbergkist genoemd. Dit onderdeel is niet verplicht volgens de regels, maar kan wel enorm handig zijn. Deze bak is perfect voor het opbergen van kleinere spullen. Denk bijvoorbeeld aan reserveonderdelen of een aanhangernet. Daarnaast is een bak ook perfect voor de ruimte indeling van je aanhanger. Je kan spullen in de bak zetten maar ook op de bak. En door een slot te gebruiken zijn je spullen ook nog veilig tegen diefstal.

Neuswiel

Een neuswiel is bedoeld om extra steun te geven aan de aanhangwagen, en is vooral makkelijk om de aanhangwagen makkelijk te duwen, maar ook om je aanhangwagen aan je auto vast te koppelen. Dit is vooral fijn bij een zware aanhangwagen.

Overig

Naast al deze onderdelen kan je ook nog verschillende sluitingen aanschaffen. Denk hierbij aan opbouwspansluitingen, hoeksluitingen en inbouwsluitingen.

Gerelateerde artikelen

Verhuisbedrijf GoedkoopVerhuizen regelt jouw verhuizing

5 fouten die gemaakt worden bij het zelf verhuizen

Goedkope scooter lease